25 / 04 / 2024

Bimeks ve Electro World geri sayıma başladı!

Bimeks ve Electro World geri sayıma başladı!

Türkiye teknoloji perakende sektöründe en büyük satın almayı gerçekleştiren Bimeks, İngiltere’nin en büyük teknoloji perakendecisi Dixons’ın Türkiye’deki şirketi olan Electro World Türkiye operasyonunu devir almaya stok sayımlarıyla hazırlanıyor...




Türkiye teknoloji perakende sektöründe en büyük satın almayı gerçekleştiren Bimeks, İngiltere’nin en büyük teknoloji perakendecisi Dixons’ın Türkiye’deki şirketi olan Electro World Türkiye operasyonunu devir almaya stok sayımlarıyla hazırlanıyor.


Türkiye teknoloji perakende sektöründe en büyük satın almayı gerçekleştiren Bimeks, İngiltere’nin en büyük teknoloji perakendecisi Dixons’ın Türkiye’deki şirketi olan Electro World Türkiye operasyonunu devir almaya stok sayımlarıyla hazırlanıyor. Rekabet kurulundan gelen onay ile birlikte iki şirket arasında devir işlemleri başlamıştı. Bu hazırlıkların en önemli ve son adımlarından biri olan Electro World mağaza stok sayımları önceki gece itibariyle başladı. Electro World’un İstanbul’da Torium AVM ve Ankara’daki Gordion AVM’de bulunan mağazalarında Bimeks ve Electro World sayım ekipleri beraber Electro World’ün mağazalarında bulunan 15 bine yakın çeşitte yüz binlerce adet ürün sayımına öğleden sonra başlayıp sabaha karşı tamamladılar. Bu yoğun tempo önümüzdeki birkaç gün devam edecek; Bimeks ve Electro World sayım ekipleri tüm EW mağazalarının stok sayımlarını 1 hafta içinde bitirecekler.


1 Kasım 2013’te Bimeks ailesinin bir parçası olarak kapılarını müşterilerine açacak olan Electro World personeli ve mağazalarıyla Bimeks büyüklüğünü ikiye katlarken, Electro World müşterilerine güvenilir hizmeti ve daha çok ürün seçeneğini daha yakından ulaştıracak.


Electro World’ün satın alma işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Bimeks’in toplam satış alanı 90 bin m2’nin üzerine çıkacak. 2013 yılı sonunda (Electro World cirosu hariç) 700 milyon TL ciro hedefi olan Bimeks’in, Electro World mağazalarının da eklenmesiyle birlikte 2014 yılında konsolide net satışlarının 1,4 milyar TL’yi geçmesi bekleniyor.


Taraf Gazetesi


Geri Dön