19 / 04 / 2024

Bin 142 gayrimenkulün tapusu bloke edildi!

Bin 142 gayrimenkulün tapusu bloke edildi!

FETÖ'cü Albay Karabekmez'in darbe girişimi sonrası üzerindeki mal varlıklarını elden çıkarmak için Malatya'da bir yakınına vekalet verdiği belirlendi. Bin 142 taşınmaz tapu dairesi çalışanlarının dikkati sonucu farkedilerek bloke işlemi uygulandı.



15 Temmuz darbe girişiminin ardından hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin taşınmazlarını elden çıkarmak için harekete geçtiği öğrenildi. Bloke işlemi uygulanarak satışı durdurulamayan taşınmazları elden çıkarmaya çalışan FETÖ mensupları yakayı tapu dairesinde ele verdi. Bin 142 taşınmazı satış işleminde yakalatan FETÖ'cüler arasında darbeci albaylardan Kuleli Askeri Okulu Komutan Yardımcısı Mehmet Karabekmez'in de bulunduğu öğrenildi. Karabekmez'in bir yakınına vekalet verdiği belirtildi. Satış işlemi gerçekleşeceği sırada vekaletnameyi inceleyen tapu memuru daha önce televizyonda gördüğü FETÖ'cü Albay Karabekmez'in fotoğrafını görünce satış işlemini durdurdu.


BLOKE İŞLEMİ UYGULANDI

FETÖ'cü  Albay Karabekmez'in 15 Temmuz darbe girişimi sonrası üzerindeki mal varlıklarını elden çıkarmak için Malatya'da bir yakınına vekalet verdiği belirlendi. Vekil satış işlemini yapmak için tapu dairesine geldi. Bu sırada vekaletnameyi inceleyen tapu çalışını FETÖ'cü askerin fotoğrafını daha önce televizyonda gördüğünü fark etti. Tapu memuru vekalet sahibine "İşleminiz tamamlandıktan sonra sizi yeniden davet edeceğiz" dedi ve emniyet ile iletişime geçti. Emniyette yapılan GBT sorgulaması sonrası Karabekmez'in kim olduğu anlaşıldı. Tapu dairesi bu bilgi üzerine ihanet örgütü mensubu Karabekmez'in taşınmazlarına yönelik bloke işlemi uygulayarak satışını durdu.


BLOKE OYUNU BOZDU

Darbecilerin bu yöntemle birçok yerde daha taşınmaz satışı yapmak istediği belirtildi. Ancak tapu dairesi tarafından bloke işlemlerinin erken yapılması sonucu satış işlemlerine şerh konulmasıyla birlikte darbecilerin oyunlarının bozulduğu belirtildi. Bloke işlemi yapılmayan bin 142 taşınmaz ise tapu dairesi çalışanlarının dikkati sonucu yakalanarak bloke işlemi uygulandı.


Vatan


Geri Dön