29 / 03 / 2024

Bin 500 Arap konut için İstanbul’a geliyor!

Bin 500 Arap konut için İstanbul’a geliyor!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için gayrimenkule yatırım tutarının 250 bin dolara düşürülmesi Arap yatırımcıları harekete geçirdi. Yabanacıya konut satışlarının önümüzdeki günlerde hızla artması bekleniyor.



Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TURAP) aracılığıyla 19 Arap ülkesinden 1500 Arap yatırımcı, İstanbul'a geliyor. Bu yıl ikincisini düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı'nda bin 500 yatırımcı konut üreticileriyle bir araya gelecek.

Türkiye'ye Arap ilgisi 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, gayrimenkule yatırım yoluyla, Türkiye vatandaşlığı verilmesinde 1 milyon dolarlık yatırım koşulunun, 250 bin dolara indirilmesi Arap yatırımcıları harekete geçirdi. Arap yatırımcılar, Türkiye'de konut sahibi olmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. 

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TURAP) ve TurabExpo ortaklığında düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı'nda Türkiye’deki konut üreticileri Arap yatırımcılara yatırım fırsatları sunacak. Geçtiğimiz yıldan farklı olarak bu yıl Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği, 19 Arap ülkesinde kurduğu organizasyon aracılığı ile fuara katılan firmaların konutlarının Arap ülkelerinde satışına da aracı olacak.

Gayrimenkul fuarları 19-22 Kasım'da

TurabExpo Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri ile Gayrimenkul Proje Yatırım ve Finansman Fuarı’nın 19-22 Kasım tarihleri arasında Basın Ekspres Yolu üzerindeki Pullman İstanbul Airport & Convention Center’da düzenlecek. 

Konut projeleri Arap dünyasında tanıtılacak

TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, eş zamanlı yapılacak Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri ile Gayrimenkul Proje Yatırım ve Finansman Fuarı ile Türkiye’deki konut projelerinin Arap dünyasında tanıtılmasında, pazarlanmasında ve satışında büyük rol oynayacağını söyledi.

Çalışmaları değerlendiren Attar, “İnşaat, konut, gayrimenkul sektöründe Türk Arap işbirliklerini ve Türkiye’nin yabancıya konut satışını artıracak projeler geliştiriyoruz. İki gün sürecek fuar ikili görüşmelere olanak sağlayacak. Ayrıca katılımcı şirketlerimiz web tabanlı sanal fuar aracılığı ile iletişimlerini ve iş bağlantılarını sürdürebilecek. TÜRAP bünyesinde oluşturulan TA Grup çatısı altında, 30 kişilik uzman avukat kadromuzla Türkiyeli yatırımcılarımıza Arap ülkelerinde hukuk ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Güvenli bir şekilde 19 Arap ülkesinde Türkiye’deki projelerin satış ve pazarlamasını gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Yabancıya konut satışı Eylül'de yüzde 151,1 arttı!

Yabancıya konut satışında tarihi zirve!


Geri Dön