27 / 04 / 2024

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Temmuz 2015 tarihinde 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..



Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yalıtım uygulamalarının, gelişen teknolojik uygulamalar ile Avrupa ve dünyanın gelişmiş ülkeleri normlarına bir adım daha yakınlaşmasını sağlamak, beklenen faydayı sağlayacak şekilde nitelikli olarak yapılmasını temin etmek, mevzuatlar arasındaki uyumsuzluğu gidermek amacıyla yönetmelik hazırlandı.


Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 9 Temmuz 2015 tarihinde 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Karar Sayısı : 2015/7401


"Ekli “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 19/2/2015 tarihli ve 969 sayılı yazısı üzerine, 7126 sayılı Sivil Savunma Kanununun ek 9 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 16/3/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır."


Yapılan çalışmalar ile bir taraftan ortalama yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlayan ve kendini 2-5 yılda amorti eden, sadece kış aylarında yakıt giderlerini değil, yazın da soğutma giderlerini azaltan bir dış cephe ısı yalıtımı yapılacak, diğer taraftan da mekanlarda rutubetsiz, sağlıklı ve konforlu yaşam ortamı oluşturulacak.


Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik metni için tıklayın


Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön