24 / 04 / 2024

Binali Yıldırım Demir İpek Yolu Üstün Hizmet Nişanı ödülünü aldı!

Binali Yıldırım Demir İpek Yolu Üstün Hizmet Nişanı ödülünü aldı!

AK Parti İzmir adayı Binali Yıldırım'a, bakanlığında katkı sağladığı Demir İpek Yolu Projesi'nden dolayı 'üstün hizmet nişanı' verildi.



Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Binali Yıldırım'a Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı dönemde Demir İpek Yolu Projesi'ne desteği dolayısıyla "Demir İpek Yolu Üstün Hizmet Nişanı" verdi. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı Akif Özkaldı, Kaya Termal Otel'deki törende, Çin'den Batı Avrupa'ya uzanan Demir İpek Yolu Projesi'nin, Doğu- Batı ticaretinin atar ve toplar damarı niteliğinde olduğunu söyledi. 


"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR" 

AK Parti  İzmir  adayı Binali Yıldırım ise son yıllarda Çin'den başlayan ve Batı Avrupa'ya uzanan güzergahta bulunan ülkelerin ciddi atılım içerisinde olduğunu, güzergahta yer alan Türk cumhuriyetlerinde müşterek çalışmaların devam ettiğini, Türkiye'nin de bu güzergahın önemini iyi bildiğini belirtti. Projenin hizmete girmesiyle bu güzergahta yıllık 20 milyon ton yük taşınacağını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti: "Bu güzergahın olmazsa olmaz parçası İstanbul Boğazı geçişi,  Marmaray  projesiydi. Marmaray olmasa bu proje eksik kalırdı. Dedelerimizin hayal edip gerçekleştiremediği asrın projesine başladık, bitirdik, hizmete aldık. Açılışından bu yana 100 milyona yakın vatandaşımız kullandı. Bütün bu projeler Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Siyasi istikrar ve irade olduğunda projelerin nasıl tamamlandığını biz geçtiğimiz 12 yılda birer birer hayata geçirdiğimiz projelerle gösterdik." 


Sabah Egeli


Geri Dön