25 / 04 / 2024

Bingöl Simani'ye termal otel yapılacak!

Bingöl Simani'ye termal otel yapılacak!

Bingöl Simani’de 500 yataklı otel, yüzme havuzları, termal tesis yapılacak. Kent Park projesi hakkında detay bilgiler paylaşıldı.



Bingöl Simani’de 55 derece sıcak suyla otel, yüzme havuzları, termal tesis yapılacak. Kent Park projesinde ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.


Projeyle; termal otel, konferans merkezi, AVM, aquapark, yüzme havuzları, spor tesisleri, yapay göl ve kent ormanı yapılacak. Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için 20 bin metrekarelik alan ayrıldı.


Özel İdare Genel Sekreterliği, İl Koordinasyon Kurulunda Simani Mahallesinde Vali Abdulkadir Sarı Tesisleri olarak bilinen alana yapılacak Kent Park projesi hakkında detay bilgiler paylaştı.

2014’de şehir merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Ilıcalar Bölgesinde 51 derece sıcaklıkta saniyede 20 litre akan bir sıcak su kaynağı bulunmuştu. Enerji nakil hattı, pompa dairesi e bakım evi yapılarak jeotermal su yüzeye pompalandı.


 Bingöl Simani ye termal otel yapılacak!


Yedekleme yapmak için ilk termal su kuyusunun 500 metre ilerisinde ikinci bir arama çalışması yapıldı. 55 derecede saniyede 18 litre akan ilk kaynaktan daha sıcak su bulundu.

Bulunan iki sıcak su kaynağı 15 kilometre isale edilerek, karayolu yanından Simani Bölgesine taşınacak.


110 bin metre karelik alan üzerine, 500 yataklı termal otel, AVM, Aquapark, Açık ve Kapalı yüzme havuzları, spor tesisleri, yapay göl, kent ormanı yapılması için uzman firmalardan danışmanlık hizmeti alınarak proje hazırlandı.

İhtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hazırlanması için 20 bin metrekarelik alan ayrıldı.


Su parkı, AVM, Oteller için bin Araba kapasiteli 5 otopark alanı düşünüldü. 200 odalı, bin kişilik konferans merkezi özel toplantı odaları projeye eklendi.


32. 708 metre karelik alana Alışveriş Merkezi yapılması planlandı. AVM’nin zemin kat ve birinci katları kiralanabilir alan olarak belirlendi. Bin metrekarelik alan günlük termal tesis olacak.

Projenin bahar ayı ile birlikte ihale edilmesi beklenirken, tam kapasite ile çalıştığında doğrudan bin kişiye iş kapısı sağlaması hedefleniyor.



Bingöl Gazetesi




Geri Dön