18 / 04 / 2024

Bingöl Yeni Hizmet Binası nereye inşa edilecek?

Bingöl Yeni Hizmet Binası nereye inşa edilecek?

Anket sonucunda, yapılması planlanan yeni Bingöl Belediyesi Hizmet Binası ile ilgili vatandaşlarımızın görüşlerini aldık. Ankete katılanların yüzde 60,8'si, askeri alan konusunda hem fikir...



Bingöl Belediyesi, yeni hizmet binası için kolları sıvadı. Yeni hizmet binası ile ilgili düzenlediğimiz anket sonucunda, vatandaşların yüzde 60,8'si, yeni hizmet binasının askeri alana yapılması konusunda hem fikir. 


ANKET SONUÇLARI ŞÖYLE 


Düzenlenen ve 3 hafta süren anket sonucunda belirlenen 3 alanda vatandaşlar anket sistemi ile oy kullandı. Sonuçlara göre vatandaşların yüzde 60,8'si Askeri Alanı, yüzde 20,3'ü 1 Nolu Sağlık Ocağı Yerini, yüzde 18,9'u ise İl Tarım Müdürlüğü yerini seçti. 


FARKLI ALTERNATİFLER DE DOĞDU 


Sosyal Medya üzerinden ise, belirlenen 3 alanın dışında farklı alternatifler de doğdu. Bunlardan biri de taşınacak olan şimdiki terminal binası. Ekinyolu Mevkiinde yapılan ve yakın zamanda açılacak olan terminal hizmet binasının açılmasıyla mevcut terminal taşınacak. Ankette farklı oy kullanan vatandaşlar şimdiki terminal binası yerinin değerlendirilmesini istiyor. Ancak  TOKİ  projesine göre de, şimdiki terminal binasının farklı olarak değerlendirileceği öğrenildi. 


7 BİN 238 METREKARE ALAN DEVREDİLECEKTİ 


PTT kavşağında bulunan Türk Telekom Hizmet Binasının karşısındaki askeri alanda, 35 bin metre karelik arazinin ve arka tarafındaki 7 bin 238 metre karelik arazinin Bingöl Belediyesi'ne devri ile ilgili talep Milli Savunma Bakanlığı tarafından uygun görülmüştü. 




Çapakçur Gazetesi


Geri Dön