20 / 04 / 2024

Bingöl’de kentsel dönüşüm başlıyor!

Bingöl’de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm projesinde iki etabın yapımını üstlenen yüklenici firma, şantiye kurulumuna başladı. Kentsel dönüşüm için hazırlıklar tamamlanacak. 



Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, Kültür Mahallesinde uygulanan '2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında 2'inci ve 3'üncü etabının yapımını üstlenen yüklenici firmanın yapım aşaması için hazırlıklara başlandı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre kentsel dönüşüm projesi kapsamında 616 konut, otopark, ofis, yeşil alan ve diğer müştemilatların yer aldığı 2'inci ve 3'üncü etabın yapımını üstlenen yüklenici firma, kentsel dönüşüm alanında şantiye kurulumuna başladı. 

Proje kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 5 milyon 288 bin 475 TL kira yardımı yapıldığını vurgulanan açıklamada, "Projeye start vermemizle birlikte hak sahiplerimize kira yardımı sağlamak için ivedilikle çalıştık. Hak sahiplerimize Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan sağladığımız fonla kira yardımında bulunduk. Şimdiye kadar 15 aylık kira ödemesi yapıldı, proje tamamlanıncaya kadar da kira yardımları devam edecektir" ibaresi kullanıldı. 


 


Geri Dön