24 / 04 / 2024

Bingöl'deki konutların yüzde 75'i sigortalı!

Bingöl'deki konutların yüzde 75'i sigortalı!

Bingöl dün akşamdan bu yana belli aralıklarla sallanıyor. Peki Bingöl'deki konutların ne kadarı sigortalı?



Dün akşam peş peşe yaşanan ve diğer şehirlerden de hissedilen Bingöl depreminden sonra Bingöl halen sallanıyor. Peki bu bölgede vatandaşlar zorunlu deprem sigortalarını yaptırıyor mu? Doğal Afet Sigortaları Kurumu(DASK) tarafından açıklanan verilerine göre; Bingöl'de sigortalılık oranı yüzde 75 seviyesinde.

DÜN AKŞAMDAN BU YANA BİNGÖL'DE NELER YAŞANDI? 

Kandilli Rasathanesi Bingöl Karlıova'da saat 17.24'te 5.8 büyüklüğünde deprem yaşandığını duyurmuştu. AFAD ise yaşanan depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı. Diğer bir yandan depremin çevre illerden de hissedildiği de bildirilmişti. 

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, depremde bir karakolun gözetleme kulesinin yıkıldığını duyurmuş, Kandilli Rasathanesi saat 18.09'da da Karlıova'da 4.7 büyüklüğünde bir depremin daha yaşandığını bildirmişti.

Daha sonra Bingöl Valiliği bir korucunun yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise 'Deprem nedeniyle Bingöl'de 17 vatandaşımız etkilenmiş, 1 güvenlik korucumuz şehit olmuştur. Erzurum'da 4 vatandaşımız etkilenmiştir. Tedavisi tamamlanan 3 vatandaşımız taburcu edilirken, 18 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir. Bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekiplerinden oluşan toplam 94 araç ile 801 personel sevk edilmiştir' ifadelerine yer verilmişti.,

 

Bingöl Elmalı köyündeki hasar drone ile görüntülendi!


Geri Dön