25 / 04 / 2024

Bio City Development Bio İstanbul projesinden çekildi!

Bio City Development Bio İstanbul projesinden çekildi!

Başakşehir'de 400 dönüme inşa edilecek Türkiye'nin ilk ekolojik biyomedikal parkı projesi Bio İstanbul'da yüzde 55 hisseye sahip olan ABD'li Bio City Development çekilme kararı aldı.



Başakşehir'de 400 dönüme inşa edilecek Türkiye'nin ilk ekolojik biyomedikal parkı projesi Bio İstanbul'da yüzde 55 hisseye sahip olan ABD'li Bio City Development çekilme kararı aldı. Yerli şirketler EPP, Artaş ve Öztaş projeyi devam ettirecek Ünsal EREKE o & İstanbul'un Başakşehir bölgesindeki 400 dönümlük alan üzerinde hayata geçirilecek 2.2 milyar dolar değerindeki Türkiye'nin ilk akıllı ve ekolojik biyomedikal parkı projesi olarak tanıtılan Bio İstanbul yerlilere kaldı. Projenin yüzde 55'ine sahip olan yabancı büyük ortak Hollanda merkezli ABD'li Bio City Development Company grubu projeden çekilme kararı aldı. Bu kararla Emlak Planlama İnşaat (EPP), Artaş ve Öztaş gruplarından oluşan yerli taraf projenin tamamına hâkim oldu. 


TÜRK ORTAKLARLA DEVAM 

Hisse dağılımından sonra projenin 'yenilenmiş haliyle' yerli ortaklarıyla yoluna devam etmesi hedefleniyor. Bio İstanbul'un yaklaşık 600 konut alanından metrekaresi 4500 liradan satın alanların parası ise iade edilecek. Bio İstanbul yetkilileri, yabancı ortağın çekilmesinin ardından projenin Türk ortaklarla hayata geçirilmesi için yönetim kurulunun toplandığını belirtti. 



SATILAN DAİRELERİN PARASI İADE EDİLECEK

Artaş İnşaat'ın patronu Süleyman Çetinsaya projenin devam edeceğini belirterek, "Projede bir iptal söz konusu değil. Şimdiye kadar yapılan satışların parası ise isteyenlere geri ödenecek" diye konuştu. Daire alanlar devam edip etmemeye kendileri karar verecek. İstanbul'un Ispartakule mevkiinde Sazlıdere Baraj Gölü'nün kıyısındaki Bio İstanbul projesinde içinde bölgenin en büyüğü olacak çocuk hastanesi ile Türkiye'nin ve bölgenin ilk biomedikal bilim parkını bulunduracak projedeki 25 bin metrekarelik alanda biyomedikal, tıp ve ilaç sanayilerinde araştırma ve geliştirme üssü olması hedefleniyor. 


Ünsal Erek-Habertürk 


Geri Dön