24 / 04 / 2024

Bir ayda basılan 5, 10, 20, 50, 100 ve 200 TL'lik banknot sayısı! Ortaya çıkan rakam korkunç

Bir ayda basılan 5, 10, 20, 50, 100 ve 200 TL'lik banknot sayısı! Ortaya çıkan rakam korkunç

Hükümet piyasadaki nakit ihtiyacına cevap verebilmek için karşılığı olmayan para basım işine hız verdi. Ekonomistler piyasaya sürülen aşırı para yüzünden sistemin tıkanma noktasına geldiğine dikkat çekiyor.



Sözcü Gazetesi yazarı Yücel Arı, piyasada yaşanan para bolluğunun enflasyonun bir sonucu olduğunu söyledi. Arı gazetede yazdığı tespitlerde, "Çok değerli (!) hale geldikleri için piyasada artık umumi tuvalete bile girilemeyen 1 lirayı bulmak zor, fi tarihinde sakız alınan 50 kuruş, para üstü olarak verilen 25, 10, 5 ve 1 kuruş ise ilaç için arasan yok. Nereye gitti o kadar bozukluk, çocuklar kumbaralarında mı biriktirdi acaba?” ifadelerini kullandı.

CARİ İŞLEMLER AÇIĞI 24 MİLYAR 223 MİLYON DOLAR

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, cari işlemler hesabı, 5 milyar 554 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari işlemler açığı 24 milyar 223 milyon dolar oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön