26 / 04 / 2024

Bir banka daha konut kredi faiz oranını düşürdü!

Bir banka daha konut kredi faiz oranını düşürdü!

Kontu kredi faiz oranları güncellendi. Verilere göre, sadece bir banka faiz oranını indirdi. Hala en düşük faizi yüzde 1,68 ile Ziraat Bankası veriyor...



Bankaların konut kredi fazi indirimi peş peşe geliyor. Bu ataklar her ne kadar knut satışlarına olumlu yansımasa da, bankaların faiz indirimi Şubat ayında tam gaz devam ediyor. 

Güncellenen faiz oranlarına göre; bir banka daha faiz indirdi. Halkbank 5 ve 10 konut kredi faiz oranını yüzde 1,81'den yüzde 1,72'ye çekti.

En düşük konut kredi faiz oranını hala Ziraat Bankası kullandırıyor. Banka 10 yıla kadar olan konut kredilerinde yüzde 1,68 faiz oranı veriyor. Ziraat Bankası'nda konut kredisi kullanıldığında, KKDF ve BSMV masrafı almıyor. 

ING Bank da 10 yıla kadar olan konut kredilerinde yüzde 1,71 faiz oranı uyguluyor. Ancak banka krediye ek uygulanan sigortaların kullanılması durumunda faizlerini yüzde 1.69’a indiriyor. 

En yüksek faiz 2,58

2018 yılının yaz aylarında yüzde 3'ün üzerine çıkan faiz oranları şimdilerde yüzde 2 bandında seyrediyor. En yüksek konut kredi faiz oranı yüzde 2,85. En yüksek konut kredisi faiz oranını da TEB kullandırıyor. İş Bankası ile Anadolubank da 10 yıla kadar olan konut kredilerinde yüzde 2,50 faiz oranı uyguluyor.

İşte güncellenen faiz oranları;

Bir banka daha konut kredi faiz oranını düşürdü!

 

Faizler düşüyor ama ipotekli konut satışları artmıyor!

10 banka konut kredi faiz oranını düşürdü!

Konut kredi faizleri yeni haftaya düşüşle başladı!

Konut satışında en büyük engel faiz!
 


Geri Dön