28 / 03 / 2024

Bir devir kapandı! Online alışverişin dev ismi Türkiye'den çekiliyor

Bir devir kapandı! Online alışverişin dev ismi Türkiye'den çekiliyor

ABD'nin dev firması eBay'e bağlı Türkiye'nin online dev platformu GittiGidiyor kapanıyor.



ABD'li e-ticaret devi eBay, Türkiye'deki iştiraki Gittigidiyor'u kapatacağını duyurdu. 2011 yılında Gittigidiyor'un çoğunluk hissesini aldığını dile getiren eBay,  yazılı bir açıklama yaparak şirketin bağımsız bir platform olduğunu dile getirdi. 

Piyasadaki rekabetçi dinamikler sebebiyle bu zor ama stratejik kararın alındığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:
"Şirket platformdan çıkış için GittiGidiyor'da bulunan alıcı ve satıcılarla yakın bir şekilde çalışacak. Bununla birlikte satıcı firmalar artık yeni ürün listeleyemeyecek ve temmuz itibarıyla da yeni alım yapılamayacak. Alıcı ile satıcılar 5 Eylül tarihine kadar hesaplarına girebilecek. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön