29 / 03 / 2024

Bir yandan barış bir yandan yıkım!

Bir yandan barış bir yandan yıkım!

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, "Yasaya aykırı tüm yapılar yıkılacak. Çevrenizde 1 Ocak sonra yapılan varsa bize bildirin" çağrısı yaptı...



İmar barışı başvuru sayısı 2 milyon 800 bine ulaştı.Başvuruların 2.5 milyonu konut, 240 bini ticari ve 60 bini de tarımsal amaçlı yapılar için oldu. 165 bin başvurudan devletin kasasına 850 milyon lira girdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, imar barışının 1 Ocak 2018 tarihinden önceyi kapsadığını ve bazı kişilerin bu tarihten sonra imara aykırı ve kaçak yapı yapmaya kalkıştığını söyledi. Gürgen kaçak yapılara ilişkin yıkım sürecinin nasıl olacağını anlattı.

Bir yandan barış bir yandan yıkım!

Vedad Gürgen, "İhbarları tek tek değerlendiriyoruz. 10 gün önce 81 il müdürlüğüne talimat gönderdik. 800 çalışanımızla Türkiye genelinde sahadayız. İlk olarak Muğla, Trabzon, Rize ve Çanakkale’ye müfettiş gönderdik. Tespitler yapıldı. Resmi prosedürün tamamlanmasıyla birlikte çok yakında yıkım ekiplerini göreceksiniz, tüm kaçaklar yıkılacak. Artık Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü de bakanlığın bünyesinde, belediyeler üzerindeki yetkimizi de kullanacağız. Çift koldan sahadayız. İlk raporlar geldi. İş soruşturmaya döndü. Kaçak binaları yapanları ve buna göz yumanları tespit ederek, gereken cezayı vereceğiz. Denetimi sıkı tutmak zorundayız. Yoksa bunun adı 2018 affı olur, sonrasında da 2019 affı istenir. Herkes yaşadığı yerde kaçak yapı yapanları bize bildirsin, isim verilmesine de gerek yok, yar bildirilmesi bizim için yeterli. Kaçak bina yapana yıkımın yanı sıra 5 yıl hapsi öngören Türk Ceza Kanunu 84’üncü maddeden, göz yuman memura da 3 aydan 2 yıla kadar hapsi öngören 257’nci maddeden ceza verilecek" ifafelerini kullandı.


Geri Dön