16 / 04 / 2024

İmar barışı

İmar barışı

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

9'uncu imar barışı geliyor mu? İmar affı Meclis'te! 

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi verildi. Peki 9'uncu imar barışı geliyor mu? İşte ayrıntılar...

İmar barışında flaş gelişme! Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Peki Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağdur bekliyordu...

İmar barışıyla ilgili şok gelişme! Resmen Meclis'e geldi! İmar Kanunu değişecek mi?

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıları ilgilendiren adımlar atılacak. Peki İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

İmar barışı uygulamalarına ilişkin 3 soru mecliste!

7143 sayılı Kanun kapsamındaki imar barışı uygulamaları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışında Kadastro Müdürlüklerince yapılacak işlemler!

8 Haziran'da başladığı ve 31 Ekim'de sona ereceği imar barışında Kadastro Müdürlüklerince yapılacak işlemler nelerdir?

Bir yandan barış bir yandan yıkım!

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, "Yasaya aykırı tüm yapılar yıkılacak. Çevrenizde 1 Ocak sonra yapılan varsa bize bildirin" çağrısı yaptı...

İmar barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi süreci!

Çizgi Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Değerleme Koordinatörümüz Atila Güleç imar barışı hakkında yazı kaleme aldı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İmar sorununu çözdük!

İmar sorununu çözdüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Ataşehir'deki mitingte halka seslendi.

İmar barışı için bir an önce müracaat yapın!

Başbakan Yıldırım "13 milyona yakın hanenin, iş yeri konut gibi büyük bir kitleyi ilgilendiren imarla ilgili bu sorun son yaptığımız düzenleme ile tamamen ortadan kalkmış olacak. Bu bir milat olacak." dedi.

Vergi ve imar barışının kapsamı genişletildi!

Vergi ve imar barışı olarak adlandırılan mali affın kapsamı genişletildi. Varlık barışı da dahil edildi. Kayıt dışında olan yurtiçi ve dışı varlıklarını beyan edip yüzde 2 vergi ödeyenlere af geldi...

Hazineye ait tarım arazileri çiftçiye satılabilecek!

Hükümet, yeni müjdeler paketini açıkladı. Mükellefe stok ve kasa affı getirilecek, genç girişimciye prim teşviki sağlanacak. İmar barışı yapılacak, emeklilere dini bayram öncesi ikramiye verilecek

Emlak vergisi yeniden yapılandırılacak mı?

30 Nisan'da TBMM'ye yeni bir yasa tasarısı sunuldu. Tasarıda, emeklilere bayram ikramiyesi, imar barışı gibi dikkat çeken düzenlemeler yanında vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması, matrah artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi gibi konular da var.

Kaçak bina yapan en az 2 yıl içeri girmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kaçak yapı yapan da yaptıran da en az iki sene içeri girmeli" dedi...

İmar barışı ile ev krediye uygun olacak mı?

Torba Yasası kapsamında getirilen imar barışı ile iskansız ev krediye uygun olacak mı? İmar barışının ne faydası olacak?

Şanlıurfa'da imar barışı uyarısı!

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Mehmet Selim Açar, imar barışıyla ilgili uyarılarda bulundu. Paydaş, yürürlüğe giren İmar Barışı yasasındaki bilgi eksikliğini kötüye kullanmaya çalışan firmalar olduğunu söyledi.

İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

İmar barışında çatı aralarına yapılan ayrı bağımsız bölüm için kat mülkiyeti tapusu alınabilecek mi? İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

İmar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışına başvurularak imar mevzuatına aykırı yapılara kat mülkiyeti alınabiliyor. Peki, imar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

İmar barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurusu için son gün ne zaman? 

İmar barışı başvuru evrakları!

İmar barışının e-devlet üzerinden yapılması halinde bazı bilgiler gerekli oluyor. İşte imar barışı başvuru evrakları..

İmar barışına başvurmalı mıyım?

İmar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. Konutu ihtilaflı olup da henüz başvuruda bulunmamış vatandaşlar soruyor:İmar barışına başvurmalı mıyım?

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı Haberi

İmar barışı
İMAR BARIŞI NEDİR?

İmar barışının kısa bir tanımını yaparsak, 3194 sayılı Kanunun Geçici 16. maddesinde yer alan yasal düzenleme ile ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olarak inşa edilen ya da yapı kullanma izni yani iskan izni, bulunmayan yapıların hukuken tanınır hale gelmesi ve kayıt altına alınması amacıyla Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmesi öngörülmektedir. Bu düzenleme de kamuoyunda İmar Barışı olarak bilinmektedir.

Peki imar barışı ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

İMAR BARIŞI NE ZAMAN ÇIKACAK?

İmar mevzuatına ya da ruhsata aykırı olarak yapılan yapılara verilecek yapı kayıt belgesi ile vatandaşların imar sorunlarının çözülmesi konusunda da belirli dönemlerde imar barışı yürürlüğe konuluyor.

İmar barışının ne zaman çıkacağı konusuna dair BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici bir açıklama yapmıştı. BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili...