28 / 03 / 2024

Kaçak bina yapan en az 2 yıl içeri girmeli!

Kaçak bina yapan en az 2 yıl içeri girmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kaçak yapı yapan da yaptıran da en az iki sene içeri girmeli" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Hürriyet'ten Deniz Gürel'e özel açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, "Kaçak yapı yapan da yaptıran da en az iki sene içeri girmeli" dedi. Belediyeleri eleştiren Özhaseki, belediyelerin bugüne kadar alınan yıkım kararlarını bir takım numaralarla yerine getirmedikleri ifade etti.

Şu an kaçak bina yapana bir seneden beş seneye kadar hapis cezasının verildiğini söyleyen Özhaseki, "Cezanın alt sınırını 2 yıl bir güne çıkarmalıyız. Meclis’te bunu tüm milletvekillerine anlatacağım, ne derler bilmiyorum. Kaçak yapıyı yapanı da yaptıranı da içeri atacaksın. Müteahhit, belediye başkanı fark etmez... Kaçak yapanlar yaptıranlar göz yumanlar içeride en az iki sene yatmayı göze alacak" dedi.

"Zamanla plan tadilatlarının canına okuyoruz" diyen Özhaseki, "Yoğunluğu 0.25 olan Ankara’da bir bölge var ki herkes 2.5 emsal almak için sırada. 10 misline çıkarmak için kuyrukta. Böyle olunca sabah gidiyorsunuz o yollar tıkalı. Okul alanları tıkalı, otopark alanları cevap vermiyor. Siz sel yataklarına, afet gelen yerlere konutlar yaptırırsanız bu felakettir. Burada belediye suçludur. Biz ekip yolladık ama iş büyükşehir belediyelerinde" ifadelerini kullandı.

17 soruda imar barışı!
 


Geri Dön