26 / 04 / 2024

Hazineye ait tarım arazileri çiftçiye satılabilecek!

Hazineye ait tarım arazileri çiftçiye satılabilecek!

Hükümet, yeni müjdeler paketini açıkladı. Mükellefe stok ve kasa affı getirilecek, genç girişimciye prim teşviki sağlanacak. İmar barışı yapılacak, emeklilere dini bayram öncesi ikramiye verilecek



HÜKÜMETİN açıkladığı müjdeler paketi, emeklisinden çalışanına, esnafından işverenine milyonların yüzünü güldürecek. 24 milyar TL maliyeti olan yeni ekonomi paketi ile kamunun toplam 183.5 milyar TL’lik vergi ve prim alacakları yapılandırmaya konu edilecek. Para'daki habere göre; Köprü, otoyol kaynak geçişi, trafik, askerlik gibi cezalar da yapılandırma kapsamına girecek. Yeniden yapılandırmada peşin ödeme cazip hale getirilecek

Hâzineye ait tarım arazileri çiftçiye satılabilecek

Tasarı ile Hazine arazilerini kullanan 156 bin çiftçinin yüzü gülecek. İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hâzineye ait tarım arazilerini en az üç yıldan beri tarımsal amaçla kullandığı 31 Aralık 2017'den önce bakanlıkça tespit edilen ve başvuru tarihi itibarıyla kullanımları sürenlerden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde bu arazileri doğrudan kiralamak için başvuruda bulunanlara, ecrimisil borçları bulunmaması şartıyla, cari yıl ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıla kadar doğrudan kiralanabilecek.

Kira süresi içerisinde kira ödemelerini düzenli şekilde yerine getirdiği tespit edilen ve talepte bulunan kiracıların kira süresi tekrar uzatılabilecek veya bu araziler kiracılara uygun bedellerle doğrudan satılabilecek.


Nazmi DURBAKAYIM / İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı:  Paketin zamanlaması iyi

Hazineye ait tarım arazileri çiftçiye satılabilecek!

Piyasada bir durgunluk vardı. Zaten seçimlerin erkene alınması piyasanın bir an evvel netliğe kavuşması açısından önemliydi. Ekonomik paketlerin açıklanması da piyasaya can suyu verecek bir karar oldu. Bu karar büyük bir sinerji yaratacak. İmar barışı da sektör açısından önemli. Çoğu bina iskan almış ancak sonradan fonksiyon değişikliği olmuş. Bunların piyasa değerleri 100 birim ancak bankalara gittiğinizde, bankalar kağıtlar üzerinden değerlendirme yaptığı için daha düşük ekspertiz raporları çıkıyordu. Piyasa değeri ile kağıt üzerindeki kullanım örtüşecek. Böylece özel sektörün teminat göstermede yaşadığı bir sorun çözümlenmiş olacak.
 


Geri Dön