28 / 03 / 2024

Bir yılda 20 konut satan 1 ev parası kazanabiliyor!

Bir yılda 20 konut satan 1 ev parası kazanabiliyor!

Gayrimenkul sektörü imar barışı ve faiz indirimleriyle canlandı. Girişimci emlak danışmanları, yılda 20 konut satıp 1 daire alabilecek kazanca ulaşıyor...



Gayrimenkul sektörü düşürülen faizler ve imar barışı uygulamasıyla yeniden canlandı. Türkiye’de senede 1.4 milyon konut, 1 milyon ticari gayrimenkul, arsa ve tarla satışı oluyor. İmar Barışı uygulamasının gelmesi ve faiz indirimleriyle birlikte gayrimenkule olan ilgi arttı.

Akşam gazetesinden Özgül Öztürk'ün haberine göre, gayrimenkul sektörüdeki canlanmayla birlikte fırsata emlak danışmanları, yılda 20 konut satıp 1 daire alabilecek kazancı elde edebiliyor.

Bir yılda 20 konut satan 1 ev parası kazanabiliyor!

Türkiye’de senede 1.4 milyon konut, 1 milyon da ticari gayrimenkul, arsa ve tarla satışı yapılıyor. Konut kredi faizlerinin 0.79’a düşürülmesi ve İmar Barışı’yla beraber ikinci el konut satışının önümüzdeki yıllarda daha da hızlanacağı tahmin ediliyor. Bu süreçten karlı çıkanlarsa konut satışına aracılık edecek gayrimenkul danışmanları olacak. Global gayrimenkul danışmanlık markası Coldwell Banker’ın Türkiye ülke başkanı Gökhan Taş, “Bizde yılda 20 daire satan bir emlak danışmanı yılda bir daire satın alacak parayı kazanabiliyor” dedi.

YILLIK EN AZ 60 BİN GELİR 

Türkiye’de kurumsal gayrimenkul danışmanlık şirketlerinde emlak danışmanlığı yapanların yılda en düşük 60 bin lira gelir elde ettiğini vurgulayan Taş şunları aktardı: “Bu rakam her yıl katlanarak artıyor. Gayrimenkul, diğer tüm sektörlerden daha fazla kazanç getirdiği kadar adım atmanın da en kolay olduğu girişimcilik kollarından biri. Geleceği parlak bu sektöre girenler kârlı çıkar.” 

BU YIL 2500 DANIŞMANA ULAŞACAK

50’ye yakın ülkede yaklaşık 100 bin gayrimenkul danışmanıyla faaliyet gösteren Coldwell Banker, yılda 250 milyar dolarlık gayrimenkul satışı gerçekleştiriyor. Türkiye’de ise 23 şehirde, 1700 emlak danışmanı ve 120 ofis ile faaliyette olduklarını belirten Gökhan Taş, “Türkiye’de şu anda yıllık 1.5 milyar dolarlık gayrimenkul satışımız var. 2018 yılında ERA Gayrimenkul’ün master franchise’ını satın aldık. Bu nedenle yeni danışmanlarla büyümeye devam edeceğiz. Bu yıl 800 danışmanı daha markamıza katıp 2500 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

17 AYRI EĞİTİMDEN GEÇİP ÇALIŞMAYA BAŞLIYORLAR 

Bir girişimcinin emlak danışmanı olması için üniversite mezunu olması şartını aradıklarını söyleyen Taş, “Bizim hedefimiz 30 yaş altı gençler, 30-45 yaş arası beyaz yakalılar ve 40 yaş ve üzerindeki daha önce ticaret yapmış girişimcileri bu alana çekmek. Emlak danışmanları bu işe başlamadan önce bir kişilik testinden geçiyor, eğer bu işe uygunsa içinde saha eğitimi ve koçluk hizmetlerinin de bulunduğu 17 ayrı eğitimden geçiyor. Danışmanlarımız belli bir aşamayı geçtikten sonra yüksek montanlı ticari gayrimenkul satışına başlıyor. Satış hacmine bağlı olarak gelirleri de sürekli artıyor.” diye konuştu. 

 


Geri Dön