24 / 04 / 2024

Bir zam da halk ekmeğe Belediyeler işin içinden çıkamadı

Bir zam da halk ekmeğe Belediyeler işin içinden çıkamadı

Artan girdi maliyetleri nedeniyle iğneden ipliğe zam gelirken belediyeler de halk ekmek fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldı. Ankara’nın ardından İzmir ve İstanbul’dan da halk ekmeğe zam haberi geldi. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi halk ekmek fiyatının 3 liraya çıktığını duyurdu.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi olan İstanbul Halk Ekmek’in (İHE) Yönetim Kurulu Başkanvekili

Özgen Nama, halk ekmek fiyatının bugün itibariyle 3 lira olduğunu açıkladı.

Buna göre 259 gram ekmek 3 TL’den satılacak.

Vatandaşların anlayışına sığındıklarını dile getiren Nama, "Bugünden itibaren geçerli olmak üzere normal 259 gram ekmeği 3 TL’den satacağız. Yaklaşık 3 ya da 4 ay önce yapmamız gereken zammı yapmayarak vatandaşla dayanışmayı sürdürmek için zaman zaman maliyetin altında da ekmek ulaştırmaya çalıştık. Fakat bazen fiyat artışı kaçınılmaz oluyor. Elbette zam, gündeme gelince üzüldüğümüz bir husus. Burada vatandaşlarımızın anlayışına sığınıyoruz. Ancak şu da bilinmelidir ki piyasada 210 gramlık ekmek 5 lira, bizde 250 gramlık ekmek daha yeni 3 TL oldu. Halkımıza sağlıklı ekmeği ucuza ulaştırma çabamız hep devam edecek.” ifadelerini kullandı.

ANKARA VE İZMİR’DE DE ZAM

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Halk Ekmek tarafından üretilen ekmeğe geçtiğimiz günlerde 1 lira zam geldi. 2 liraya satılan Halk Ekmek'in fiyatı 8 Ağustos'tan itibaren 3 liradan satılacak. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön