19 / 04 / 2024

Birçok ülkenin çeliği Türkiye'de test edilebilecek!

Birçok ülkenin çeliği Türkiye'de test edilebilecek!

Türk firması Matil A.Ş, çelik ürünlerinde dünyanın en önemli belgelendirme kuruluşlarından UK Cares'in İngiltere dışındaki tek yetkili test merkezi oldu.



Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, Türk firması MATİL A.Ş. ile başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere 121 ülkede akredite, test ve analiz hizmeti olanağına sahip olduklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Ertan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 37,3 milyon ton çelik üretimiyle dünyada 8'inci sıraya yerleştiği kaydedildi. 2018 yılında 210 ülkeye 15 milyar 554 milyon dolarlık çelik ihraç ettiklerini söyleyen Ertan, sektör açısından da Türk firması MATİL A.Ş'nin çok önemli bir görev olduğunu kaydetti.

Firmanın, yurt dışında daha yüksek maliyetlerle yapılan test ve analizleri daha uygun şartlarda Türkiye'de yaptığını söyleyen Ertan, şu açıklamalarda bulundu: 
"Türk çelik sektörü yakın geçmişte test ve analizleri için yurt dışındaki laboratuvarlara her yıl milyonlarca dolar ödüyordu. MATİL A.Ş, çelik ürünlerinde dünyanın en önemli belgelendirme kuruluşlarından UK Cares'in İngiltere dışındaki tek yetkili test merkezi olma özelliği taşıyor. Türk firması MATİL A.Ş. sayesinde başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere 121 ülkede akredite, test ve analiz hizmeti alma olanağına sahip olduk." 

MATİL A.Ş. Proje ve İş Geliştirme Direktörü Fatih Şatır ise firmanın 2012 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Yerleşkesinde 1800 metrekare çalışma alanında kurulduğu ifade edildi.

2017 yılında beri UK Cares Yetkili Test Merkezi olarak faaliyetlerine devam ettiklerini, 28 ülkenin çelik testlerini yapar hale geldiklerini söyleyen Şatır, "Çelik üreticilerinin akredite, test ve analizlerde yurt dışına bağımlılığını sona erdirdik." dedi.


Geri Dön