26 / 04 / 2024

çelik ihracatı

çelik ihracatı

İnşaat demiri ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranı Dünya Ticaret Örgütü üyesi olmayan ülkeler için yüzde 10'dan yüzde 30'a yükseltildi. Karar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Birçok ülkenin çeliği Türkiye'de test edilebilecek!

Türk firması Matil A.Ş, çelik ürünlerinde dünyanın en önemli belgelendirme kuruluşlarından UK Cares'in İngiltere dışındaki tek yetkili test merkezi oldu.

Panama'daki konut projelerinde Türk çeliği kullanılıyor!

Türk çelik sektörü, rotayı yıllık 31 milyar dolar çelik ithal eden Latin Amerika’ya kırdı. Panama’daki birçok konut projesi Türk çeliği imzasıyla yükseliyor.

Çelik ihracatı 8 ayda 9,6 milyar dolara ulaştı!

Türkiye çelik ihracatı 2018'in 8 ayında yüzde 28,5 yükselişle 9,6 milyar dolar olarak gerçekleşti..

Çelik ihracatı yüzde 21 düştü!

Sektör ihracatı, 2015'in ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre değer bazında yüzde 21,3 düşüşle 1,8 milyar dolar oldu.

Çelik ihracatı 17,5 milyon ton oldu!

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı 2014 yılında miktar bazında 17,5 milyon ton, değer bazında ise 13,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Çelik ihracatında Mısır- ABD engeli!

Çelik İhracatçıları Birliği ( ÇİB ), Türk çelik sektörüne Mısır ' dan geçici vergi baskısı uygulandığını, ABD ' den ise telafi edici vergi kararı çıktığını bildirdi...

Çelik ihracatında Mısır ve ABD'de sular durulmuyor!

Türk çelik sektörüne Mısır’dan geçici vergi baskısı ABD’den ise telafi edici vergi kararı…Türk çelik sektörünün anti-damping, koruma önlemi ve telafi edici vergilerle mücadelesi aralıksız sürüyor.

Çelik ihracatı yüzde 3.3 azaldı!

Türkiye’nin çelik ihracatı ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla değer bazında yüzde 3,3 azalışla 10 milyar 110 milyon dolar, miktar bazında da yüzde 4,5 düşüşle 13,3 milyon ton seviyesinde gerçekleşti...

Çelik ihracatında Irak ikinci sıraya geriledi!

Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2014 yılı Ocak-Ağustos dönemi verilerine göre, Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 azalış ile 9 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 5,6 düşüş ile 11,8 milyon

Çelik ihracatı ilk 4 ayda 4.7 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin 2014 yılı ocak-nisan döneminde çelik ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre değer bazında yüzde 7,1 azalışla 4,7 milyar dolar olurken, miktar bazında ise yüzde 7,6 düşüşle 6,3 milyon ton olarak gerçekleşti...

4 aylık çelik ihracatı 4,7 milyar dolara ulaştı!

2014 yılı Ocak-Nisan dönemi verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,1 azalış ile 4,7 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 7,6 düşüş ile 6,3 milyon ton olarak gerçekleşti.

Çelik ihracatı 3,4 milyar dolar oldu!

Çelik İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 2014 yılı ilk çeyreğinde Türkiye'nin çelik ihracatı miktar bazında yüzde 11 azalarak 4,6 milyon ton, değer bazında ise yüzde 8,9 azalarak 3,4 milyar dolar oldu.

Yılın ilk çeyreğinde 403 milyon 812 bin dolarlık çelik boru ihracatı gerçekleşti!

Sektörün değer bazındaki ihracatı ise 403 milyon 812 bin dolar. Yılın ilk üç ayında en çok çelik boru ihracatı yapılan ülkeler ise Irak, İngiltere ve ABD olarak sıralandı.

Yılın ilk çeyreğinde çelik ihracatı 3,4 milyar dolar oldu!

Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzlukların çelik sektörü üzerindeki etkileri devam ediyor. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde çelik mamulleri ihracatı değer bazında yüzde 8,9 azalışla 3,4 milyar dolar oldu.

Demir çelik devi iflasın eşiğine geldi!

Kurulduğu 1992 senesinden bu yana gerçekleştirdiği üretim ve yatırımlarla demir-çelik sektörünün güçlü firmaları arasına giren, 6 kıtada 72 ülkeye ihracat yapan Güney Çelik, son 2 senede yaşadığı sorunlar sonucunda üretimi durdurma noktasına geldiği belirtildi.

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abit Çeliktenyıldız, Jeesica Marrufo ve Songül Öztürk ortaklığında kuruldu.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Çelikte ihracat kaybı derinleşiyor! Kayıp yüzde 50’yi bulabilir!

Çelik sektörünün ihracat kaybı derinleşmeye devam ediyor. Yüzde 50oranındaki ihracat kaybıyla yılı tamamlamaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesini istiyor.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da Hatice Eriş tarafından kuruldu.

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurten Turan tarafından kuruldu.

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

çelik ihracatı Haberi

çelik ihracatı

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için inşaat demiri ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranı yüzde 10'dan yüzde 30'a çıkarıldı. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Verilere göre, DTÖ üyesi olmayan ülkelere inşaat demiri için yüzde 10 olarak uygulanan gümrük vergisi oranı yüzde 30'a yükseltildi.

Ticaret Bakanlığının İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ de Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girdi.

İnşaat çeliği ithalatında gümrük vergisi artacak...