25 / 04 / 2024

Çelik ihracatı 8 ayda 9,6 milyar dolara ulaştı!

Çelik ihracatı 8 ayda 9,6 milyar dolara ulaştı!

Türkiye çelik ihracatı 2018'in 8 ayında yüzde 28,5 yükselişle 9,6 milyar dolar olarak gerçekleşti..



Çelik İhracatçıları Birliği'nden (ÇİB) yapılan açıklamaya göre; çelik ihracatı 2018 Ocak-Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28,5 yükselişle 9,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

ÇİB Başkanı Adnan Aslan konuyla ilgili açıklama yaptı. Aslan, 2018 yılının 8 aylık döneminde değer bazında yaşanan artışın, miktar bazındakine göre daha yüksek oranda kaydedildiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda Erhan Cihan Ünal'ın habere göre, Aslan, bu dönemde en fazla ihracat azalışı görülen ürünlerin ise sırasıyla kütük, inşaat çeliği ve slab olduğunu ifade etti. Aslan sözlerine şöyle devam etti; "Özellikle Cezayir, Endonezya ve Suudi Arabistan’a olan kütük ihracatımızda önemli azalışlar mevcut. Hem tonaj hem de değer olarak yıllardır Türk çelik sektörünün ana ihracat ürünü olan inşaat çeliğindeki düşüşte, ülkemiz aleyhine açılan ticaret davalarının etkisini görmekteyiz. ABD ve Mısır’ın yanı sıra, yerel üreticilerini korumak amacı ile gümrük vergilerini yükselten Birleşik Arap Emirlikleri inşaat çeliği ihracatının önemli seviyelerde azalış gösterdiği ülkelerin başında geliyor. Bu dönemde Birleşik Krallık ve İtalya ise slab ihracatında en fazla düşüş yaşanan ülkeler arasında."

 


Geri Dön