19 / 03 / 2024

Birikimler, değerli arsalarda birleşiyor!

Birikimler, değerli arsalarda birleşiyor!

Gayrimenkulde yaşanan son gelişmelere bakıldığında sektörün ileri gelenleri, artık bireysel yatırımların sınırlı kaldığını ve arsa yatırımlarında birikimlerin birleşme yoluna gittiğini kaydediyor.



Sektörde hareketli günlerin yaşandığı son dönemde, arsa yatırımlarının her zaman kazandırma olasılığı en yüksek yatırım aracı olduğunu belirten EKN Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken de, gelir çizgisi belli bir seviyede olan yatırımcıların birleşerek daha değerli arsalara yöneldiklerine dikkati çekti.

İster büyük, ister küçük yatırımcı olsun parasını değerlemek isteyenlerin her zaman ilk tercihinin gayrimenkulden yana olduğunu hatırlatan Eken, yatırımların bireysellikten çıkıp toplu yatırımlara yönlendiğini belirtti. Eken, şunları söyledi:


“Artık bilinenin aksine yatırımlar bireysellikten çıkarak ortak paydada birleşiyor. Doktor, avukat gibi yüksek gelirli, benzer çizgide yer alan statü sahibi kişiler, birikimlerini birleştirme yoluna gidiyor. Güç birliği olduğunda yatırım risk yüzdesinde de ciddi düşüş gözlemliyoruz. Bir kişinin doğrusu yerine ortak bir doğruda buluşmak insana ciddi güven veriyor. Çalışan, üreten ve kazanan kişi haklı olarak; yatırımında da aynı doğrultuda kişilerle ilerlemek istiyor. EKN Group olarak bizim önerimiz de aynı yönde. Yüksek getiri sağlayabilecek olası yatırımlar yüzdesel anlamda “ortak” paydadan geçiyor. Burada bu ortaklığa yön verecek bir uzmanın olması da hayati önem arz ediyor. Yatırım zincirine birleşen ana unsurlar ile işin uzmanı da dahil olunca, yatırımların kazanca dönüşmesi kaçınılmaz. Acemi davranan bazı ana akım yollar da var ancak, unutmamanız gereken temel kural, her zaman muhtemel kazanç ve risk dengesini iyi ayarlamak ve mutlaka işin uzmanına başvurmak.”



Geri Dön