24 / 04 / 2024

Kayserili mobilyacılar dernek çatısı altında birleşiyor!

Kayserili mobilyacılar dernek çatısı altında birleşiyor!

Kayseri'de mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalar, dernek çatısı altında birleşiyor. Dernek kurulması için oluşturulan Komite, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonu'nda bir toplantı düzenledi...




Kayseri'de mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalar, dernek çatısı altında birleşiyor.


Dernek kurulması için oluşturulan Komite, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonu'nda bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan SEFES Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurul Üyesi ve Kayseri Kadın Girişimciler Kurul Üyesi Şafak Çivici, Kayseri'de yeni oluşturulacak Mobilyacılar Derneği için ön çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Derneğimizi kurmak istiyoruz ama henüz bir isim koymadık ve ayrıca dernek olarak bir slogan arıyoruz. Önerilerinize açığız. Bu toplantıda, neden böyle bir dernek kurulmasına gerek duyuldu? Derneğin faaliyetleri ne olmalı? sorularına hep birlikte cevaplar arayacağız. Derneğimizin faaliyetleri konusunda her türlü öneriye açığız'' dedi.


Dünyada ve Türkiye'deki mobilya sektörüyle ilgili bir sunum yapan Çivici, ''Çin, ABD, İtalya ve Almanya dünya mobilya sektöründe önemli bir yere sahip. Türkiye, dünya mobilya sektöründe yüzde 1'lik oranla, ihracatta 19'uncu sırada yer alıyor. TÜİK tarafından yapılan araştırmada, hane halkı harcamalarında mobilya 6'ncı sırada yer alıyor. SGK kayıtlarına göre ülkemizdeki mobilya sektöründe 16 bin 915 işyeri var ve bu işyerlerinde toplam 116 bin 860 kişi çalışıyor. Kayseri'de en fazla istihdam sağlayan sektör, mobilya sektörü. Kayseri'de kurulması planlanan Mobilyacılar Derneği'nin ele alacağı başlıca konuları, kendi aramızda değerlendirdik ve bu konuları bir de sizlerin görüşlerine sunuyoruz. Bu konular arasında lojistik, isim, tasarım, markalaşma çalışmaları, kalite konuları, üretimde verimlilik, yurtdışı pazar araştırmaları, fuar organizasyonları, alıcılar ile ilgili 'kara liste'nin oluşturulması, Kayseri Mobilyası'nın tanıtımı yer almaktadır'' ifadelerini kullandı.


Çivici, dernek kurmadaki amaçlarının, Kayseri mobilyasını tanıtmak ve marka oluşturmak olduğunu da bildirdi.


Toplantıda söz alan Mahmut Alak ise, sözlerine ''Soma’da yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum'' diyerek başladı. Alak, Kayseri'deki mobilya sektörünün bir dernek çatısı altında toplanması için uzun süreden beri çalıştıklarını ve son günlerde bu çalışmaların hız kazandığını ifade ederek, ''Küçük gruplar halinde toplandığımızda ya da ikili görüşmelerimizde hep aynı konuları konuşuyoruz ama değişen birşey yok. Neden? Çünkü birlikteliğimiz yok'' dedi.


Alak, ''Bizi buraya toplayan Kayseri mobilyası içerisindeki sıkıntıları giderebilmek ve birlikteliğimizi oluşturabilmek arzusudur. Her şeyin başı birliktelik. Biz bu işe başlarken Kayseri'de kurulu bulunan Mobilyacılar Odamızla ve Kayseri Ticaret ve Sanayi Odamızla, belediye başkanlarımızla, valimizle konuşarak yola çıktık. Çünkü onlarsız bu işi başarmamız mümkün değil. Onlarla bir ortak paydada buluşup Kayseri’yi mobilya sektöründe belli bir noktaya taşımak. Burada 125 mobilya firmasının temsilcileri var ve bu çok büyük bir başarı. Bu tablo uzun yıllar unutulmayacak'' diye konuştu.




Beyaz Gazete


Geri Dön