27 / 04 / 2024

Birol Dinçli Turkish Steakhouse'un ikinci şubesini PingAn Financial Centre'de açtı!

Birol Dinçli Turkish Steakhouse'un ikinci şubesini PingAn Financial Centre'de açtı!

Birol Dinçli, Bus Grili Turkish Steakhouse’dan sonra ikinci şubesini PingAn Financial Centre'de açtı…



Para Dergisi’nin bu haftaki sayısında, Birol Dinçli’nin şubesini PingAn Financial Centre'de açtığı yeni şubesi haberi yer alıyor. İşte o haber.

Türkiye'nin 'Aşçılar Diyarı' Bolu'nun Mengen ilçesinden çıkıp, yedi farklı ülkede otellerin Michelin yıldızlı restoranlarında şef aşçı olarak çalışan Birol Dinçli'nin başarı öyküsüne daha önce yer vermiştik.

Arkadaşımız Kerem Köfteoğlu'nun duyumlarına göre, Dinçli cephesinde yeni ve ilginç gelişmeler var. 2.5 yıl önce Çin'in Silikon Vadisi olarak bilinen Şenzen kentinde otobüs şeklinde tasarlanan Bus Grili Turkish Steakhouse'u açan Dinçli, ikinci şubesini 'Dünyanın En Yüksek Binaları' sıralamasında dördüncü olan PingAn Financial Centre'de açmış.

Dünyanın en yüksek binalarından birinde Türk restoranı açma işi biraz da şanslı bir karşılaşma sonunda gerçekleşmiş. PingAn Holding Başkanı Ma Mingzhe, günün birinde Dinçli'nin işlettiği Bus Grili Turkish Steakhouse'a gelip yemek yemiş. Yemeği beğenince Dinçli ile tanışmak istemiş. Dinçli'nin çalışkanlığı ve et yemeklerindeki ustalığını gören Ma, kendilerine ait PingAn Financial Centre'de bir şube açması için cesaretlendirip destek olmuş. Dinçli de kabul etmiş ve 2 milyon dolarlık yatırımla, çoğunluğu beyaz yakalı olmak üzere 20 bin kişinin çalıştığı 599 metre yüksekliğindeki I binada yeni restoranını açmış. Dinçli, misafirlerine özel olarak geliştirdiği ve adını 'Business Set' koydukları menüyü hazırlayıp sunuyormuş. Öğrendiğimize göre Dinçli, yine aynı binada bir Turkish Coffee Shop da açmayı planlıyormuş. Burada da misafirlere Türk tatlıları ve Dondo marka dondurmasını sunmayı hedefliyormuş.

Bolgani Döner İstanbul’da 60 şube açmayı hedefliyor!


Geri Dön