29 / 03 / 2024

Bitcoin, alt coinler ve kripto para piyasası ne zaman yükselecek?

Bitcoin, alt coinler ve kripto para piyasası ne zaman yükselecek?

Kasım ayı itibariyle hızlı bir çakılma yaşayan kripto para piyasasında düşüş yüzde 70'leri bulurken, Bitcoin ve diğer alt coinlerin ne zaman yükseleceği merak konusu oldu.



Kripto para piyasasındaki düşüş devam ederken, yatırımcılar da tekrar yükselişe geçilmesini ve 'boğa' döneminin yaşanmasını bekliyor.

Kovid-19 pandemisi, Rusya - Ukrayna savaşı ve tüm dünyada artan enflasyonla birlikte kripto piyasası da olumsuz etkilenmiş ve Bitcoin (BTC) 17 bin 600 dolar seviyelerine kadar çekilmişti.

Böylelikle kasım ayından bu yana yaşanan düşüş yüzde 70'leri bulmuş, alt coinlerde ise bu oran daha da artmış, yüzde 200'lere kadar yükselmişti.

DÜŞÜŞ DEVAM EDEBİLİR

ABD’de enflasyon yıllık bazda yüzde 9,1 açıklandı. Bu, son 41 yılın zirvesi. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz ve para politikası piyasalarda etkili olacak. FED, faiz artırırsa coin gibi riskli yatırım araçlarına yönelik ilgi azalabilir çünkü bu durumda coinlerdeki yukarı yönlü değişim sınırlı seviyede kalacak.

Bitcoin, alt coinler ve kripto para piyasası ne zaman yükselecek?

Faiz artırımlarının bittiği, ekonomik durgunluğu tersine çevirecek adımların konuşulmaya başladığını bir ortamdaysa riskli varlıklara ilgi yeniden artabilir.

Öte yandan, kripto paralarla ilgili yapılacak regülasyonlar da satış baskısı oluşturup kripto paralara yönelik ilgiyi azaltabilir. Örneğin, Avrupa Merkez Bankası, kripto paraların düzenleme içerisine alınması gerektiğini söylemişti. Britanya da benzer açıklamalarda bulunurken ABD ve Türkiye, düzenlemeler ile ilgili çalışıyor. Düzenlemelerin içeriğine göre kripto paraya ilgi değişebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön