19 / 04 / 2024

Bitcoin dev yatırımcılarının radarında!

Bitcoin dev yatırımcılarının radarında!

Son zamanlarda tuhaf hareketler yaşayan kripto para borsasının en büyük birimi Bitcoin dev yatırımcıların radarına girdi. 



Dünyanın en büyük kripto para birimi olarak bilinen Bitcoin, fiyat tahminleri ile gündeme geldi. CNN Türk'te yer alan habere göre sürekli olarak yenilenen tahminlere bakacak olursak boğa koşusu biraz ötelenebilir. 2017 senesinde tarihi boğa koşusu yaşandı ve kripto para devi 20 bin dolar seviyelerine kadar yükseldi. Bu gerçekten de hiç beklenmeyen bir hareketti.

Bitcoin dev yatırımcılarının radarında!

2021 senesinde ise Bitcoin yine benzer hareketler oldu. 64 bin dolar düzeyini daha senenin başlarında yakaladı. Hemen sonrasında sert bir düşüş ile 28 bin dolara kadar azaldı. Şimdilerde 58 bin doları geçmeye çalışılıyor. Ancak karşılaştığı direnç onu sürekli olarak aşağılara indiriyor. Birçok analist bu nedenle boğa tahminlerini ertelemek zorunda kaldı.

Bitcoin dev yatırımcılarının radarında!

Kripto para analistlerinden bazıları çok sıkı boğa hayranı. Onlar için 2021 senesinin Aralık ayında Bitcoin 170 bin dolar seviyesine kadar yükselebilir. Ancak şu anki duruma bakıldığında bunun neredeyse imkansız olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar çok hızlı bir şekilde değişen piyasa olsa bile yine de koşullar değişti. Yeni kapanma korkusu ve ekonominin olumsuz yönde etkileneceği düşüncesi Bitcoin ile ilgili tahminleri aşağı düşürdü. 2021 senesinin sonları için şimdilik 70 bin dolar teorisi ortalıkta dolanıyor. Korku ve açgözlülük endeksine bakıldığında ise aşırı bir korku olduğu görülüyor. Bitcoin fiyat tahminleri bu sebeple  daha düşük düzeylerde kalıyor. Kripto para değerinin artması aynı zamanda diğer dijital varlıklarda da değişim getiriyor.

SEC Başkanı'ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön