17 / 04 / 2024

SEC Başkanı'ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

SEC Başkanı'ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

ABD’nin menkul kıymetlerden sorumlu düzenleyici kuruluşu SEC Başkanı Gary Gensler, dijital para sektörüne ilişkin, daha fazla denetlenmesi çağrısını yineledi.



ABD'de düzenleyici kuruluş SEC'in Başkanı Gary Gensler, dijital varlık işlem platformlarının SEC’e kayıt olmasının gerektiğini yine dile getirdi. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Gensler, SEC’in tokenların saklanması gibi güç konularda platformlarla çalışmaya açık olduğuna dikkat çekti, fakat aynı zamanda firmaların SEC’in kurallarına uyum göstermemeleri halinde zorlayıcı önlemlerle karşı karşıya kalabileceğinin de altını çizdi.

SEC Başkanı ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Gensler, kripto para şirketleri sponsorluğunda gerçekleştirilen Dijital Varlık Uyumu ve Piyasa Bütünlüğü Zirvesi’nde eski SEC Başkanı Jay Clayton’ın sorularına verdiği cevapta, "Bizimle çalışın. Bu şirketlerin, yatırımcıların korunması amacıyla kayıt altına alınması gerek" dedi. 

Gensler, Nisan'da SEC başkanlığına getirilmesinden bu güne, kripto paralar konusunda katı bir tutum sergiledi ve bu alanı sık sık finans sektörünün “Vahşi Batı”sı şeklinde nitelendirdi. 

SEC Başkanı ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Gensler’ın kripto paraların işlem gördüğü platformlarla ilgili en sert yorumlarından bazıları, sektörün üst düzey yöneticilerinin de tepkisine neden oldu. Coinbase Global Inc. CEO’su Brian Armstrong, SEC’in şirketi dava etme yönündeki tehdidinden sonra Eylül'de gerçekleştirdiği açıklamada, regülatörü baştan savma şeklinde davrandığını ve sindirme taktikleri uyguladığını ileri sürdü.

Ethereum tarihi zirvesini zorluyor!

BDDK'dan kripto para uyarısı!

Kripto para yatırımında rekor kırıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön