20 / 04 / 2024

BDDK'dan kripto para uyarısı!

BDDK'dan kripto para uyarısı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlıklara ya da kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına para çıkarılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen işlemlerde azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini bildirdi.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği'ne kredilerde son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para uyarısı gönderildi.

Bloomberg HT tarafından görülen yazıda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bireysel ve tüzel tüm kredi müşterilerine kullandırılacak olan kredili mevduat hesabı dahil tüm krediler açısından, edinilen kaynakların kripto varlıklara ya da kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına para çıkarılmasına yönelik olarak yapılan işlemlerde kullanımının engellenmesi amacıyla bankalarca azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiği bildirildi.

BDDK dan kripto para uyarısı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu daha önce kredi müşterilerinin cari veya yakın dönemli ihtiyaçları haricinde kredi kullanımı için de bazı yuyarılar yapmıştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından gönderilen yazıyla krediler dahilinde hassasiyet gösterilmesi gereken işlemlere kripto varlık işlemleri de eklendi.

Kripto para yatırımında rekor kırıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön