23 / 04 / 2024

Uzmanlardan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Uzmanlardan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Thodex yöneticisi, 2 milyar doları yurt dışına küçük bir harici disk ile kaçırdı. "Soğuk cüzdan" şeklinde isimlendirilen bu cihaz, kripto paraları muhafaza ediyor, depoluyor ve koruyor. Peki kripto paranın kasası nasıl kullanılıyor? İşte kripto parayla ilgili detaylar...



Yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına çıktığı ileri süürlen Thodex yöneticisi Faruk Fatih Özer ile ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. 

TRT Haber'de yer alan habere göre; Özer, tam 2 milyar doları küçük bir harici disk ile yurt dışına kaçırdı. Bunu soğuk cüzdan diye isimlendirilen cihazla yaptı. 

Uzmanlardan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Soğuk cüzdan nedir?

Soğuk cüzdanlar ihtiyaç durumunda bilgisayara ya da telefona bağlayabilen kolay taşınabilir fiziksel araçlar. Başka bir ifade ile para saklama seçeneği, kişisel bir depolama aracı da denebilir.

Finans ve Kripto Para Uzmanı Volkan Pala, soğuk cüzdanların güvenilirliği ile ilgili konuştu ve "Soğuk cüzdanlar adres ve şifre bilgilerinin tamamen kendinize ait olduğu ve online iletişime kapalı cüzdanlardır. Bu sayede son derece güvenli bir yapıdadırlar" açıklamasında bulundu. 

Peki kaybolursa ya da çalınırsa ne olur?

Volkan Pala, "Cüzdanınızın çalınması durumunda eğer çalan kişi şifrenize sahip değilse coinlerinize ulaşma şansı son derece azdır. Cüzdanınızın kaybolması durumunda ise oluştururken elde ettiğiniz kurtarma verileri ile sonradan coinlerinize tekrar ulaşma şansınız bulunmaktadır" diye konuştu. 

Ancak kurtarma verisini akılda tutabilmek de öyle kolay değil. Çünkü, 24 ya da 12 kelimelik bir dizi şeklinde yapılıyor. Eğer bu kelimelerin biri ya da birkaçı yanlış kaydedilirse kripto para varlıklara erişim imkansız hale geliyor. 

Uzmanlardan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Uzmanlar kripto para borsalarında yapılan yatırımlara ilişkin uyarılarda bulunuyor. Dikkatli olunması gerketiğinin altını çizen uzmanlar, şunları söylüyor: 

"Türkiye'deki yatırımcılara ise araştırmalarını kendilerinin yapmalarını, başkalarının lafı ile yatırım yapmamalarını, kaldıraçlı işlemlerden uzak durmalarını, borç alarak kredi kullanarak veya evlerini arabalarını satarak asla yatırım yapmamalarını tavsiye ediyorum"

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!

Kripto paralar ve tehlikeler 8 soruda tüm detaylarıyla!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön