16 / 04 / 2024

Bitcoin fiyatlarında sert düşüş! Tüm dengeler değişti!

Bitcoin fiyatlarında sert düşüş! Tüm dengeler değişti!

Kripto para birimlerinin en yüksek hacimlisi Bitcoin, sert çakıldı. Kripto para borsası Kraken’in CEO’su Jesse Powell'ın açıklamaları tüm dengeleri değiştirdi...



Çin’de Bitcoin madenciliğiyle ilgili baskıların artmasıyla, paralarını bitcoine yatıranlarında kaygısı arttı. Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli coini bitcoinin birimi 35,000 doların altına düştü. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; bitcoin ve genel olarak piyasalar üzerinde yaşanan satış baskıları hakkında değerlendirmelerde bulunan kripto para borsası Kraken’in CEO’su Jesse Powell’ın, bir başka kripto borsası Coinbase’in halka açılma kararlarını yenideb değerlendirilmesine neden olduğunu ifade etti. 

Bitcoin fiyatlarında sert düşüş! Tüm dengeler değişti!

Tüm bu gelişmeler sonucunda, son 24 saatte 34,728.19 ve 36,204.29 dolar arasında seyreden Bitcoin, yüzde 1.47 düşerek 34.937.37 dolara geriledi ve birimin haftalık değer kaybı yüzde 3.13 oldu. Bitcoin’in toplam piyasa hacmi ise 9.0 milyar dolar düşerek 655 milyar dolar oldu. 

Piyasalarda yaşanan dalgalanmayla beraber kripto para piyasalarının en büyük 100 biriminden 34 birimin değeri son 24 saatte azalırken, ilk 10 birimden üç birimi düştü. 

Bitcoin fiyatlarında sert düşüş! Tüm dengeler değişti!

Bu gelişmelerin ardından kripto para sektöründe yaşanan toplam hacim ilk kez 7 Ocak’ta 1.0 trilyon dolar, 15 Şubat’ta 1.5 trilyon dolar, 10 Nisan’da 2.0 trilyon dolar, 7 Mayıs’ta 2.5 trilyon dolar sınırına dayanmıştı.

Toplam 10,410 kripto para biriminin işlem gördüğü 381 piyasadaki toplam piyasa hacminin yüzde 43.8’ini Bitcoin, yüzde 18.2’sini de Ethereum'den meydana geliyordu. Tüm piyasalarda 24 saatlik işlem hacmi de 81 milyar dolar seviyesinde seyretti.

Bitcoin fiyatlarında sert düşüş! Tüm dengeler değişti!

HOLLANDA'DA YASAKLAMA ÇAĞRISI

El Salvador’da yasal ödeme aracı olduğu ifade eden Bitcoin'in Hollandalı yetkililer kripto para birimi olarak yasaklanması için çağrı yapmıştı. 

Cointelegraph’ın haberine göre, Hollanda Ekonomik İşler ve İklim Politikası Bakanlığı bünyesindeki Hollanda Ekonomik Analiz Bürosu direktörü Pieter Hasekamp, "Hollanda Bitcoin’i yasaklamalı" diye bir makale yayınladı.  Hasekamp, makalede Bitcoin'in alım satımı ve saklanmasıyla ilgili yasakların getirilmesi gerektiğini savundu.

Bitcoin fiyatlarında sert düşüş! Tüm dengeler değişti!

Kripto paralarda düşüş devam ediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön