26 / 04 / 2024

Bitcoin ne kadar oldu?

Bitcoin ne kadar oldu?

El Salvador'un Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul etmesinin ardından Bitcoin yüzde 14 değer kazanarak 37 bin dolara ulaştı. 



Orta Amerika ülkesi olan El Salvador 22’ye karşı 62 oy ile kripto para birimi olan Bitcoin'i yasallaştırmasının ardından Bitcoin hızlı bir şekilde değer kazandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; ülkede yeni alınan karar ile Bitcoin, ülke dışında yaşayan El Salvadorlular’ın ülkelerine para göndermelerine kolaylık tanınacak. 

Son 24 saat içerisinde  32,591.16 ve 37,575.56 dolar arasında gelip giden  Bitcoin yüzde 13.56 değer kazanarak 37.205.85 dolara ulaşırken birim haftalık olarak yüzde 1.49 değer kaybetti. Bitcoin haftalık olarak 80 milyar dolar değer kazanarak piyasa hacmini 694 milyar dolara yükseltti.

Bitcoin ne kadar oldu?

Piyasanın ikinci büyük birimi olan Ethereum ise 2,412.20 ve 2,619.96 dolar arasında gelip giderken bir gün içerisinde yüzde 5.59 değer kazanarak 2,575.51 dolara çıktı. Birim bu hafta içerisinde yüzde 6.16 değer kaybederken piyasa hacmini de 15 milyar dolarlık artırarak  298 milyara ulaştı. 

Geçtiğimiz hafta piyasada yeniden üçüncü sıraya gelen Tether da 1.00 dolar civarında kalırken son 24 saat içerisinde yüzde 0.05 değer kazandı. Birim hafta bazında yüzde 0.01 değer kazandı. Piyasa hacmi değişmeyen Tether 62 milyar dolar civarında kaldı. 

Alışların artış yaşadığı piyasada kripto para piyasalarının en büyük 100 biriminden sadece 7'si değer kaybetti. Düşüş sağlayan birimlerden biri ise ilk 10 arasında yer alıyordu. Tüm bu yaşananlara ek olarak bütün piyasada  toplam hacim 1.0 trilyon 620 milyar dolar ile 1.5 trilyon doları geçti. 

Bitcoin ne kadar oldu?

Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik kripto para piyasasına yönelik şu değerlendirmelerde bulundu: 

"El Salvador meclis üyeleri Bitcoin'i yasal olarak kabul eden tasarıyı onayladı. El Salvador’un ardından, bir yasal hamle de Meksika'dan geldi. Yasama organı temsilciler üyesi Eduardo Murat Hinojosa, Meclis’e Bitcoin'in yasal olarak kabulü için öneride bulunacak. El Salvador'un Bitcoin açıklamasının ardından Latin Amerika ülkeleri Bitcoin'i gündeme almaya başladılar.

Fintech şirketi olan Revolut kullanıcıdan gelen yoğun talep karşısında platformuna Dogecoin eklemeye karar verdi. İngiltere'nin köklü büyük bankaları ile yarışan şirket Dogecoin'in 29 kripto para birimiyle birlikte alınıp satılabileceğini duyurdu.

Bitcoin ne kadar oldu?

Charles Rettig, IRS Başkanı, kripto para konusunda zorluk çektiklerini ve bilgi toplama konusunda yetersiz kaldığını belirterek Kongreden netlik istedi. Kullanıcı bilgileri hakkında üçüncü partilerden bilgi toplamak ayrıca gündemde.

Flare Network, akıllı sözleşme platformu, yatırım turunda 11.1 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Alınan yatırım Flarein çalışmalarını desteklemek için kullanılacak. Blockchainlere altyapı desteği sağlanması kapsamında fonun Dogecoin, XRP, XLM ve Litecoin'i de kapsaması bekleniyor.

Hasan Ruhani, Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısında ülke sınırları içerisindeki kripto işlemlerinin ve işlemlerle ilgili faaliyetlerin yasallaştırılmasını talep etti.

CoinShares'in haftalık raporunda Bitcoin'de 141 milyar dolarlık fon çıkışı olduğu; XRP ve ETH'ye ise tekil fon girişi yaşandığının üzerinde duruldu."

Kripto paralara El Salvador dopingi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön