26 / 04 / 2024

Bitcoin resmen çakıldı: Tam yüzde 10...

Bitcoin resmen çakıldı: Tam yüzde 10...

Bitcoin (BTC) ve kripto paralar bugün de birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. Bitcoin dün akşam saatlerinde kelimenin tam anlamıyla çakıldı. Düşüş sonrası kripto paralarda son durum merak konusu oldu.



BITCOIN ÇOK SERT DÜŞTÜ!

Kripto para toplam değeri, dün 1 trilyon dolar sınırına ulaştıktan sonra gelen satışlarla 940 milyar doların altına indi. Altcoin piyasasında dün akşam saatlerinde sert satışlar görülürken Bitcoin, 19.000 doların altına düştü. Bitcoin (BTC), şu an yüzde 5’in üzerinde geri çekilmeyle 18 bin 800 dolar bandında hareketini sürdürüyor. Ethereum (ETH), dün 1.600 dolar bandında pozitif ivmeye sahipti, fakat sert gelen satışlarla yüzde 10’a yakın bir düşüş gördü ve şu an 1.500 dolar sınırına kadar indi. Yüksek sermayeli kripto paralarda da çift haneli oranlara yaklaşan düşüşler oldu.

Kripto para piyasalarında satış baskısının devam etmesi,  genel olarak makroekonomik faktörlerden kaynaklanıyor. Özellikle bu durum doların güç kazanmaya devam etmesiyle daha belirgin şekilde sürüyor. Dolar endeksi, yükselişini devam ettirirken 110 puan seviyesine vardı. ABD borsaları da dünkü işlemlerde negatif bir seyirde devam etti. Kripto piyasalarıyla yüksek korelasyona sahip teknoloji ağırlık endeks Nasdaq ise dün yüzde 0,74 oranında bir azalma gördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön