19 / 04 / 2024

Bitlis ASM ve ASHİ binalarının inşaatı Mayıs'ta başlayacak!

Bitlis ASM ve ASHİ binalarının inşaatı Mayıs'ta başlayacak!

Bitlis Tatvan Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilecek olan ASM ve ASHİ binaları için ihale gerçekleşti. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacak. Proje 280 günde tamamlanacak.



Bitlis İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihale neticesinde Tatvan ilçesinin  TOKİ  mevkiindeki Cumhuriyet Mahallesi'nin girişine yapılacak olan ASM ve ASHİ binaları için ihaleyi alan yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak. Yapılacak yertesliminden sonra yüklenici firmanın 280 gün içinde işi tamamlanıp teslim etmesi hedefleniyor. Tatvan'a ASM ve ASHİ kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Bitlis İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda ASM ve ASHİ binaları için ilk kazmanın Mayıs ayında vurulacağını söyledi. ASM ve ASHİ binalarının hizmete girmesiyle birlikte Tatvan'a son derece iki modern hizmet binası kazandırmış olacaklarını kaydeden Sağlık Müdürü Okur, "İnşallah bir aksilik yaşanmazda bu yılın sonunda gerek ilçemiz ve gerekse mahallemiz son derece modern iki hizmet binasına kavuşmuş olacaktır. Ben bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ASM ve ASHİ'nin Tatvan ilçemize hayırlı olmasını diliyorum"şeklinde konuştu. 


Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Menahin Dağdagül ise, yapılacak olan ASM sayesinde artık yaklaşık8 bin nüfusu bulunan mahallenin en yakını 5 kilometre mesafede olan ASM'ye gitmek zorunda kalmayarak yürüyüş mesafesinde olacak olan yeni ASM'den rahatlıkla faydalanabileceğini ifade etti. Hem ASM hem de ASHİ'nin mahalle için gerekli iki hizmet olduğuna dikkat çeken Dağdagül, "Mahalle sakinlerimiz en basitinden bir tansiyon ölçümü için bile en yakını 5 kilometre mesafede bulunan ASM ya da Üçyol mevkiinde bulunan devlet hastanesine gitmek durumunda kalıyordu. Ancak şimdi ASM'nin mahallemizde yapılacak olması, yaklaşık 8 bin nüfusu bulunan mahalle sakinlerimizin bu sağlık hizmetlerinde çok daha kolay şekilde yararlanmasına imkan sağlayacak"dedi.



Yeni Muş'un Sesi Gazetesi


Geri Dön