25 / 04 / 2024

Bitlis kent turizmindeki yerini almak istiyor!

Bitlis kent turizmindeki yerini almak istiyor!

Tarihi eserleri, mistik dokusu, yetiştirdiği alimleri ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Bitlis turizm konusunda kabuğunu kırmak istiyor...



Binlerce yıllık geçmişiyle çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis, çözüm süreciyle doğunun parlayan yıldızlarından biri olmayı hedefliyor. 


     Tarihi eserleri, mistik dokusu, yetiştirdiği alimleri ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Bitlis, Avrupa'nın 25 seçkin destinasyonundan biri seçilen Nemrut Krater Gölü, Bitlis Kalesi, Beş Minaresi, tarihi evleri, Ahlat'taki Selçuklu mezarlılıkları, medreseleri ve kümbetleriyle dünya turizmine açılmaya hazırlanıyor. 

     Havası, suyu, sıra sıra dağları, kışın beyaz yazın yeşil doğasıyla adeta bir yeryüzü cennetini andıran kent, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz gibi Van Gölü kıyısındaki ilçeleriyle Türkiye'nin en büyük gölünün tüm nimetlerinden yararlanıyor. 


     Adilcevaz sınırlarında bulunan Süphan Dağı ile çevresindeki Aygır, Arin ve Nazik krater gölleri de her yıl çok sayıda turisti ağırlıyor.

 

     Urartulardan Osmanlı'ya kadar uzanan süreçte birçok medeniyetin izini taşıyan Bitlis, tüm bu dönemlere ait sayısız tarihi eserleri ile tam bir açık hava müzesi konumunda. 


     "Bitlis'te beş minare" türküsüne ilham veren tarihi Ulu, Gökmeydan, Meydan, Şerefiye ve Aşağı Kalealtı camileri de kent turizminde önemli yer tutuyor. 


AA


Geri Dön