19 / 04 / 2024

Bitlis kent turizmi

Bitlis kent turizmi

Tarihi eserleri, mistik dokusu, yetiştirdiği alimleri ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Bitlis turizm konusunda kabuğunu kırmak istiyor...

Bitlis'te Tekstil Kent inşaatı devam ediyor!

Bitlis'te Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulacak Tekstil Kent inşaatı sürüyor. İnşaat çalışmalarını yürüten yüklenici firma sahibi Abdulbaki Menteş, projenin bölgeye değer katacağını açıkladı.

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.

Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı Projesi toplantısı yapıldı!

DAP İdaresi’nin 2016 yılı “Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı Projesi” tanıtım toplantıları Malatya ve Bitlis’te gerçekleşti. Proje için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Bitlis'te cadde ve sokaklar yenileniyor!

Bitlis Belediyesi, kent genelinde bulunan cadde ve sokaklarda başlatılan yol yapım ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Denizli Karahayıt Kent Ormanı turizme açılacak!

Termal sağlıkta iddialı olduklarını belirten Başkan Gürlesin, sağlık turizmi kapsamında kente gelen vatandaşlar için Karahayıt'ta 1,8 milyon liralık yatırımla Kent Ormanı oluşturacaklarını açıkladı.

Bitlis Garmrag Surp Nışan Kilisesi Kent müzesi olacak!

Bitlis Belediyesi’nin Kurubulak semtinde bulunan Garmrag Surp Nışan Kilise’nin “Bitlis Kent Müzesi” olarak kullanılması amacıyla DAKA’ya sunduğu proje onaylandı.

Ankara turizmi için Tanıtım Üst Kurulu kuruluyor!

ATO'nun düzenlediği ve çok sayıda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı "Ankara'da Kongre Turizmi Toplantısından başkent için önemli kararlar çıktı.Toplantıda Ankara'nın reklam ve tanıtımı için öncelikle Tanıtım Üst Kurulu" kurulması kar

Tatvan'daki 5 bin yıllık antik kent yok oluyor!

Bitlis'in Tatvan ilçesi Van Gölü sahilindeki 5 bin yıllık geçmişe sahip antik kent, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Demirtaş: "Antik kentin bulunduğu alandaki tahribatın durdurulması için ortak proje hazırlanaması gerekiyor" dedi.

Adana spor turizminde ideal kent olarak gösterildi!

Aydoğdu Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Plaza Otel işletme Sahibi Bekir Aydoğdu, Adana'nın sağlık ve spor turizmi için Türkiye'deki en ideal kent olduğunu söyledi.

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri!

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri geldi. Başkan Karaibrahimoğlu: "Giresun, istenilen boyutlarda gelişemeyen ekonomisi ve turizmi ile çağdaş kültürel tesisleri olmayan, kültürü ve geçmişi korunamayan bir şehir" dedi.

UNESCO Dünya Miras Listesi Bursa turizmini uçuracak!

"Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri"nin, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne, "Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu" dosya adı ile alınması, kent turizmi açısından "tarihi bir karar" olarak değerlendirildi

Osman Gürgün: Hedefimiz turizmi 12 aya çıkarmak!

Muğla’nın Türkiye’nin son dönemlerde yıldızı parlayan illerin başında geldiğini anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Yaptığımız yatırımlarla çağdaş bir kent yarattık. Şimdi hedefimiz turizmi 12 aya çıkarmak” dedi.

Osman Gürün: Yaptığımız yatırımlarla çağdaş bir kent yarattık!

Muğla’nın Türkiye’nin son dönemlerde yıldızı parlayan illerin başında geldiğini anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Yaptığımız yatırımlarla çağdaş bir kent yarattık. Şimdi hedefimiz turizmi 12 aya çıkarmak” dedi.

Bitlis kent turizmi Haberi

Bitlis kent turizmi

Binlerce yıllık geçmişiyle çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis, çözüm süreciyle doğunun parlayan yıldızlarından biri olmayı hedefliyor. 


     Tarihi eserleri, mistik dokusu, yetiştirdiği alimleri ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Bitlis, Avrupa'nın 25 seçkin destinasyonundan biri seçilen Nemrut Krater Gölü, Bitlis Kalesi, Beş Minaresi, tarihi evleri, Ahlat'taki Selçuklu mezarlılıkları, medreseleri ve kümbetleriyle dünya turizmine açılmaya hazırlanıyor. 

     Havası, suyu, sıra sıra dağları, kışın beyaz yazın yeşil doğasıyla adeta bir yeryüzü cennetini andıran kent, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz gibi Van Gölü kıyısındaki ilçeleriyle Türkiye'nin en büyük gölünün tüm nimetlerinden yararlanıyor. 


     Adilcevaz sınırlarında bulunan Süphan Dağı ile çevresindeki Aygır, Arin ve Nazik krater gölleri de her yıl çok sayıda turisti ağırlıyor.

     Urartulardan Osmanlı'ya kadar uzanan...