29 / 03 / 2024

Sivas turizmi Marka Kent projesiyle dünyaya açılıyor!

Sivas turizmi Marka Kent projesiyle dünyaya açılıyor!

Sivas Turizmi ORAN Kalkınma Ajansı'nın başlattığı Sivas Turizmini Markalaştırma Projesi ile birlikte dünyaya açılıyor. Proje; Sivas Valiliği, Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve tüm turizm paydaşları ile birlikte yürütülüyor...



Sivas Turizmi ORAN Kalkınma Ajansı'nın başlattığı Sivas Turizmini Markalaştırma Projesi ile birlikte dünyaya açılıyor. Proje; Sivas Valiliği, Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve tüm turizm paydaşları ile birlikte yürütülüyor. Proje ile birlikte yıllardır Sivas'ta büyük bir özveri ile yapılan altyapı çalışmaları dünya çapında tanıtılacak ve Sivas'ın dünya turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için gerekli olan önemli adımlar atılacak.

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Zübeyir KEMELEK 'Markalaştırma Projesi' ile ilgili yaptığı açıklamada: "Sivas, son yıllarda Valiliği, İl Özel İdaresi, Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, ORAN Kalkınma Ajansı ve özel sektörü ile topyekün bir hareket anlayışı ile turizme yönelmiştir.
Meydanımız hassasiyetle düzenlenmiş, Orta Anadolu'nun en büyük Arkeoloji Müzesi inşa edilmiş, yüksek hizmet kalitesinde oteller açılmış, tarihi eserlerinin birçoğu restore edilmiş, leziz Sivas yemekleri ikram eden restoranları çoğalmış, araç kiralama şirketlerinden, sağlık sektörüne kadar daha bir çok turizmin olmazsa olmazlarını yerine getirmiştir. Şimdi sıra bu altyapı çalışmalarını tanıtmak ve Sivas'ın dünya turizm sirkülasyonundan daha fazla turist çekmesini sağlamaktır." dedi.
Vali Kemelek, turist çekmek için öncelikli olarak Sivas'ın güzelliklerini turizm profesyonellerine anlatmak gerektiğini belirterek; "Sivas'ın turistik potansiyelini turizmcilere anlatmak amacıyla Türkiye turizmini dünyanın en üst seviyelerine taşıyan mekanizmalardan biri olan Turist Rehberleri Birliğini ilimize davet ettik. Onlar da sağolsunlar bizleri kırmadılar ve Türkiye'nin her bölgesinden temsilciler seçerek bugün ilimize geldiler. Umarım 3 gün boyunca ilimizde incelemelerde bulunacak olan rehberler Sivas'ı gerek Türkiye içinde gerekse dünya çapmda en iyi bir şekilde tanıtacaklardır." dedi.
Sivas Turizmini Markalaştırma Projesinin sahibi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu'da, TUREB Rehberlerinin Sivas'a gelmesinin uzun soluklu bir çalışma döneminin ilk çıktısı olduğunu belirterek; "Yaklaşık 6 aydır ajans uzmanlarımız ile birlikte Turizm Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve ekibi yoğun bir çalışma dönemi geçirdi.
Öncelikli olarak Sivas Turizm paydaşları ile birebir görüşmeler yapıldı. Sağlıklı gezilebilir ve hizmet alınabilir mekânların içinde olduğu paket tur programları hazırlandı. Tarih ve Kültür Turizmi, Sağlık Turizmi, Huzur Turizmi, İnanç Turizmi ve Gastronomi turizmi başta olmak üzere turizm çeşitlerinde öneri paketleri oluşturuldu. Bu paket tur programlarının kusursuz olması için de model turistler ilimize getirildi ve testler yapıldı. Model turistlerin önerileri ile de turlarda revizyonlara gidildi. Hazırlanan tur programlarını en iyi şekilde sunmak amacıyla da ajansımız fınansörlüğünde profesyonel fotoğraflama yapıldı ve reklam dizaynları oluşturuldu.
Önümüzdeki günlerde parça parça turizm sektörüne sunulacak olan bu reklamlar ile Sivas, önce yurt içinde daha sonra da yurt dışında çok kapsamlı bir şekilde tanıtılacak." dedi.
Marka Kent Sivas Ekibi Koordinatörü Zirve Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik Sivas'ın dünya çapında üne kavuşacak bir çok turizm marka değerinin mevcut olduğunu söyleyerek; "Önemli olan bu değerleri paket tur programlarına dönüştürüp yutulabilir lokmalar haline getirmektir. Sivas'ın gerek tarihi gerekse kültürel potansiyelindeki değerleri kullanarak Roma gibi, Paris gibi, İstanbul gibi bir marka olmaması için hiçbir engel yok.
Romantizmi simgeleyen Paris, aynı zamanda Şanzelize'siyle alışveriş turizminin, müzeleriyle tarih ve kültür turizminin, Eyfel Kulesi ve kuleden izlenen manzarasıyla merak turizminin akla gelen ilk destinasyonlardan birisi. Sivas da gelen turistlere aynı gün içerisinde yaşatabileceği farklı deneyimleriyle çok özel bir destinasyon olmayı hak ediyor." dedi.


Ankara Gündem

Geri Dön