27 / 04 / 2024

Japon yapımı 'mobil cami' dünyaya açılıyor!

Japon yapımı 'mobil cami' dünyaya açılıyor!

Dünyada metrekare başına arazi fiyatlarının en pahalı olduğu yer olan Japonya'da 'mobil cami' üretildi. Dünyaya açılması planlanan ve Müslüman sporcular için üretilen camiye 45 ülkeden sipariş geldi.



Tokyo'nun 40 kilometre güneyinde yer alan Chiba kentinde kullanıma açılan 'mobil cami'nin uzaktan kumandayla çalışan mekanizmasıyla yan duvarları açılıyor ve 45 metrekarelik, 50 kişiyi alabilecek bir mescit olacak.

Sputnik News'ta yer alan habere göre, ilk bakışta sıradan bir tır gibi duran 'mobil cami'nin dışında ise aynı anda 4 kişinin abdest alabileceği su tankı ve lavabo bulunuyor. Tekerlekli caminin ise seyir halindeyken uzunluğu 12 metre, genişliği ise 2 buçuk metre olduğu biliniyor.

Tokyo merkezli etkinlik düzenleyicisi bir şirketin projesi olan caminin yaklaşık 890 bin dolara mal olduğu ifade edildi.

Sandha Saleem adlı Pakistanlı vatandaş, Camide namaz kılmaya gelen ve Yomiuri gazetesine konuştu. Saleem "O zamanlar Müslümanlar için namaz kılınacak çok az yer vardı ve namazı da kimsenin dikkatini çekmeden kılmak zorundaydık" ifadelerini kullandı.

Projenin yönetim kurulu başkanı Yasuharı Inoue konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ben Budist'im ama herkesin rahatça dua edebileceği bir çevre yaratmak istedim" dedi.

Üretici şirket projeyi 2022 yılında Katar'da yapılacak Dünya Kupası'nda, turistik bölgelerde ve diğer uluslararası etkinliklerde kullanmayı hedefliyor.


Geri Dön