26 / 04 / 2024

Side Antik Kent'te yaz dönemi botanik turları başladı!

 Side Antik Kent'te yaz dönemi botanik turları başladı!

Antalya'ya tatile gelen yerli ve yabancı turistler dünyaca ünlü Side Antik Kent'e kültür, tarih ve arkeoloji turizmi yanı sıra botanik turuna çıkıyor. Antik kentte botanik turuna çıkan turistler, turist rehberleri eşliğinde bölgede yetişen bitki ve çiçek



Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, Side'de botanik turlarına genelde başta Almanlar olmak üzere Orta ve Kuzey Avrupalı turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi. 


Botanik turlarına genelde doğa ile baş başa kalmak isteyen ve fotoğraf çekmek isteyen turistlerin katıldığını belirten Günyeli, turlara yerli turistlerinde ilgi gösterdiğini kaydetti. Tur kapsamında Akseki ve İbradı ilçelerine de gittiklerini söyleyen Günyeli, geçen yıl 10 bin Avrupalı turisti eko ve botanik turuna çıkardıklarını ifade etti. 



Bu sene bu rakamı 12 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Günyeli, "Turlarımıza en fazla Alman, Hollandalı, Çek, Belçika ve Norveçli turistler ilgi gösteriyor. Almanlar tarihi ören yerinde gelincik çiçekleri ve papatyalar arasında hatıra fotoğrafı çektirmeyi çok seviyor. Turlarımıza ilgi iyi durumda. Botanik turuna çıkan bir turist için bir bitki türü ve çiçeğin fotoğrafını çekmesi büyük keyif. Fotoğraf çekmeyi çok seviyorlar." dedi. 


Hollandalı makine mühendisi turist Alex Peters, Side'de botanik turlarına 2 yıldır katıldığını ve doğa ile baş başa kalmayı çok sevdiğini belirtti.

Sabah


Geri Dön