20 / 04 / 2024

Side Antik Kent'te 30 bin turist arkeoloji turuna çıkacak!

Side Antik Kent'te 30 bin turist arkeoloji turuna çıkacak!

Antalya Side Antik Kent'te kış dönemi kültür ve arkeoloji turları başladı. Kış döneminde 30 bin İskandinav, Alman, İngiliz ve Fransız turistin tarihi ören yerini ziyaret ederek eserler hakkında bilgi alması bekleniyor....



Antalya Side Antik Kent'te kış dönemi kültür ve arkeoloji turları başladı. Antalya'ya tatile gelen İskandinav, Alman, İngiliz ve Fransız turistlerin haftanın 2 günü Side Antik Kent'te kültür ve arkeoloji turuna çıkıyor. Kış döneminde 30 bin İskandinav, Alman, İngiliz ve Fransız turistin tarihi ören yerini ziyaret ederek eserler hakkında bilgi alması bekleniyor. 


İskandinav kültür turizmi uzmanı Mehmet Reşat Akıl, antik kente kış dönemi kültür turlarına başladı. Antalya, Alanya, Kemer, Belek ve Side'ye tatile gelen Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalı turistlerin kültür turuna katıldığını belirten Akıl, kış döneminde emekli İskandinav ülke turistlerinin kültür ve arkeoloji turuna yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti. Akıl, "Kış dönemi kültür turlarına Kuzey Avrupa ülke vatandaşlarının ilgisi yüksek. İskandinav turistlerin kültür turunda Side ve Xanthos Antik Kent'e ilgi gösteriyor. Hedefimiz kış süresince 30 bin İskandinav turisti kültür turuna çıkartarak tarihi ören yerindeki eserler hakkında bilgi vermek." diye konuştu. 


Anex Tour Kültür ve Arkeoloji Turizmi Uzmanı Dr. Alena Bakhvalona, kış turlarına İskandinav ülke, Alman, İngiliz, Fransız turistlerin yanı sıra entelektüel Rusların da katıldığını söyledi. 


Antalya ve Alanya'ya tatile gelen Rusların Side'de kültür turuna çıkmayı sevdiğini belirten Bakhvalona, hedeflerinin kış döneminde 10 bin Rus turisti kültür, tarih ve arkeoloji turuna çıkarmak olduğunu kaydetti. Bakhvalona, "Kültür turlarına genelde entelektüel Ruslar katılıyor. Entelektüel Ruslar tarihi ören yerlerindeki eserleri yerinde ziyaret ederek bilgi almayı seviyor." ifadesini kullandı. 


Uluslararası Kültür Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Maria Viti de Antalya'nın adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu UNESCO koruması altında olan Xanthos,Perge, Selge, Seleukeia ve Side'nin tanıtımına destek verdiklerini söyledi. 


Tarihi ve kültürel varlıkların tanıtılması ve bilinmesinin ülkeler arası dostluk köprüsü kurmasını sağladığını belirten Viti, Side Antik Kent'te Side Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı'nın dünyada ayakta kalan nadir kültür varlıkları arasında yer aldığı için tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.


Tüm Haberler


Geri Dön