26 / 04 / 2024

bitlis Nemrut Krater Gölü

bitlis Nemrut Krater Gölü

Tarihi eserleri, mistik dokusu, yetiştirdiği alimleri ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Bitlis turizm konusunda kabuğunu kırmak istiyor...

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Sosyal tesis için beton dökülen Nemrut Krater Gölü çevresindeki inşaat durduruldu!

Bitlis Valiliği yaptığı açıklamada Nemrut Krater Gölü çevresinde kurulması planlanan tesisle ilgili inşaat çalışmalarının durdurulduğunu duyurdu.

Bitlis'te su buharıyla elektrik enerjisi üretilecek!

Bitlis'te, dünyanın en büyük ikinci krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı eteklerinde jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretilecek.

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek!

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek. Bitlis'te, Nemrut eteklerinde yer alan jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretimi yapılacak.

Nemrut-Süphan Jeopark projesi Nemrut Kalderası'nda uygulanacak!

Bitlis Valiliğince hazırlanan ve Avrupa Seçkin Destinasyonları (EDEN) kapsamında, mükemmeliyet ödülü alan "Nemrut-Süphan Jeopark Projesi", dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Kalderası' nda uygulanacak....

Bitlis'te Zorlu'nun Jeotermal Enerji Tesisi kurulması çalışmaları sürüyor!

Bitlis İl Özel İdaresi, Zorlu Holding ve İzlandalı Rarik-Turkison firmasının ortaklaşa yürüteceği proje olan Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü çevresine Jeotermal Enerji Tesisi kurulması için jeofizik ölçüm çalışmaları devam ediyor...

Bitlis Beşminare TOKİ'de başvurular için son gün yarın!

49 adet konutun ; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile Açık Satışa sunulduğu TOKİ Bitlis Beşminare'de başvuru dönemi yarın sona eriyor...

Bilim adamları Nemrut'a yapılacak jeopark için incelemerde bulundu!

Nemrut kalderasında yapılacak jeopark için Bitlis'e gelen bilimadamları, Nemrut Krater Gölü 'nde incelemede bulundu. Yurdakul, dünyada 100 milyar dolarlık jeopark turizmi pastası bulunduğuna işaret etti

Türkiye'nin 2. jeoparkı Bitlis'e yapılacak!

Bitlis Valiliğince yürütülen proje kapsamında Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut kalderasına Türkiye'nin 2. jeoparkı yapılacak. Vali Yurdakul: "Özellikle jeolojik oluşumların olduğu yerler dünyadaki belli bilinçli turistler tarafından ilgi çekiyor"

Bitlis'in tarihi evleri restore ediliyor!

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nin yaptığı çalışmayla Bitlis'e özgü tarihi taş evlerde inceleme başlatıldı. Şehir merkezinde toplam 300 tarihi eserin incelenmesine başlanıyor...

Bitlis ticaret merkezinin 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor!

Yapımı devam eden 700 iş yeri kapasiteli Bitlis Ticaret Merkezi, kentin kaderini değiştirecek. İş yerlerinin ticaret merkezine taşınmasının ardından yapılacak çalışmalarla Bitlis yeni bir kimliğe kavuşacak.

Ahmet Faik Bitlis : Türk boya sanayii 3 milyar dolara ulaştı!

Türk boya ve hammaddeleri sektörünün ayrı bir sektör olduğunu söyleyen Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkam Ahmet Faik Bitlis, Türk boya pazarının Avrupa'nın ilk beş pazarı içinde bulunduğunu belirtti.

bitlis Nemrut Krater Gölü Haberi

bitlis Nemrut Krater Gölü

Binlerce yıllık geçmişiyle çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis, çözüm süreciyle doğunun parlayan yıldızlarından biri olmayı hedefliyor. 


     Tarihi eserleri, mistik dokusu, yetiştirdiği alimleri ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Bitlis, Avrupa'nın 25 seçkin destinasyonundan biri seçilen Nemrut Krater Gölü, Bitlis Kalesi, Beş Minaresi, tarihi evleri, Ahlat'taki Selçuklu mezarlılıkları, medreseleri ve kümbetleriyle dünya turizmine açılmaya hazırlanıyor. 

     Havası, suyu, sıra sıra dağları, kışın beyaz yazın yeşil doğasıyla adeta bir yeryüzü cennetini andıran kent, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz gibi Van Gölü kıyısındaki ilçeleriyle Türkiye'nin en büyük gölünün tüm nimetlerinden yararlanıyor. 


     Adilcevaz sınırlarında bulunan Süphan Dağı ile çevresindeki Aygır, Arin ve Nazik krater gölleri de her yıl çok sayıda turisti ağırlıyor.

     Urartulardan Osmanlı'ya kadar uzanan...