19 / 04 / 2024

Bitlis Tatvan'a şehir parkı geliyor!

Bitlis Tatvan'a şehir parkı geliyor!

Bitlis'in Tatvan Belediyesi bünyesindeki feribot işletmesi mevkiinde bulunan 15 bin metrekare alana şehir parkı inşa edileceği belirtildi.



Tatvan Belediyesi ve kardeş belediyesi olan Bağcılar Belediyesi tarafından Tatvan Feribot İskelesi mevkiinde sahile sıfır bir vaziyette bulunan 15 bin metrekare alana çocuk oyun alam, kamelya ve oturma alanlarını barındıracak yeni bir park yapılacak. Yapımına dolgu aksamının yapılmasıyla başlanan parkın tamamlanmasıyla vatandaşların sosyal yaşantısını hareketlendirmek için modem ve ferah alanlar oluşturulması hedefleniyor. 

imar planında yeşil alan olarak belirtilen alanın şu anda boş ve hiçbir getirişi olmayan bir arazi şeklinde bulunduğunu belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, projenin tamamlanmasıyla ilçede yeşil alan eksikliğinin az da olsa giderileceğini kaydetti. 

Tatvan'ın giderek betonlaştığına dikkat çeken Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, "Feribot iskelesi mevkiinde göle sıfir bir vaziyette olan bu alanda kardeş belediyemiz olan Bağcılar Belediyesi ile güzel bir park inşa edeceğiz. Şu an dolgu ve zemin güçlendirme çalışmalarının yürütüldüğü alanda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Modem şehircilik ve park anlayışı göstererek, içerisinde kamelyalar, yürüyüş parkurları, çocuk oyun gruplan ve spor aletlerinin de bulunduğu çok amaçlı parkı, en kısa zamanda Tatvanlı'lann hizmetine sunmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.


Anayurt 


Geri Dön