23 / 04 / 2024

Bitlis'in Arıcılık mevkisinde AVM yapılacak

Bitlis'in Arıcılık mevkisinde AVM yapılacak

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, "Bitlis gelişmeye, teknolojiye, çağdaşlığa ve ticarete ayak uyduramayınca geri kaldı" dedi.



Bitlis Deresi'nin ıslahı ve kalenin çevresindeki iş yerlerin yıkımı konusunda makamında basın toplantısı düzenleyen Alaydın, esnaf için alternatifler yaratılmadan, hiçbir iş yerini yıkmayacaklarını söyledi.

Bitlis'in geri kalmışlıktan kurtarmak için projeler düşündüklerini ifade eden Alaydın, şöyle konuştu:
"Bitlis gelişmeye, teknolojiye, çağdaşlığa ve ticarete ayak uyduramayınca, geri kaldı. Bitlis, geçmişte bölgenin ticaret merkeziydi. Bitlis bölgeye hükmeden ve bölgenin ekonomisine yön veren bir şehirdi. Biz her zaman
geçmişimizle övünüyoruz. Ancak şehrimiz geri kalmış. Bitlis gelişmişlik düzeyinde Türkiye'deki en son iller arasında yer alıyor. Ama göreve talip olduğumuzda, radikal kararlar aldık. Derenin üzerinin açılmasıyla ilgili aldığımız kararları yerine getiriyoruz. Bunu her yerde ifade ettik. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız. Ne söylediysek, onları yapmanın gayreti içindeyiz. Derenin ıslahı için 6 ayda somut adımlar attık. Islah projesinde teknik olarak sona doğru gidiyoruz."

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Bitlis ziyareti sırasında, Bitlis Deresi'nin üzerinin açılması konusunda, Başbakan'dan talimat aldığını ve Başbakan'ın Bitlis ile yakından ilgilendiğini söylediğini hatırlatan Alaydın, bu çerçevede Devlet Su İşleri (DSİ) Van Bölge Müdürlüğü'nün, ıslah projesinin ihalesini yaptığını ve bu konuda sözleşmelerin imzalandığını kaydetti. Dereyi ıslah edilmesi için, dere yatağı üzerindeki esnafa alternatif çözümler bulacaklarını kaydeden Alaydın, esnafın istihdam edilmesi ve farklı yerlere yerleştirmeleri için hazırlık yaptıklarını bildirdi.

"BİTLİS'İN NÜFUSUNU 100 BİNE ÇIKARACAĞIZ"
Esnafın iş yerleri konusunda alternatif çözüm bulmadan, kimsenin iş yerini yıkmayacaklarını vurgulayan Alaydın, şunları söyledi:

"Kimseyi bu memleketten gönderme gibi bir gayretimiz yok. Bitlis'in nüfusunu en kısa zamanda 100 bine çıkarmayı planlıyoruz. Birkaç yıl içinde kente 15 ile 20 bin arasında öğrenci gelecek. Yeni yapacağımız iş merkezlerine esnafı yerleştirmeyi planlıyoruz. 600 esnafı taşımak zor bir iş değil. Esnafımızın kaygıları var. Çözüm noktasında esnafımızla birlikte olacağız." Bitlis'in Arıcılık mevkisinde bir alışveriş merkezi yapacaklarını anlatan Alaydın, yeni yapılan otogarı ise alışveriş merkezine dönüştürerek buraya esnafı yerleştireceklerini belirtti.
A.A


Geri Dön