19 / 04 / 2024

Bitlis'te kayak merkezi inşa ediliyor!

Bitlis'te kayak merkezi inşa ediliyor!

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, kente dünya standartlarında kayak merkezi inşa ettiklerini söyledi



Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, kentte turizmi geliştirmek için faaliyetlerinin devam ettiğini, Nemrut Dağı'nın eteklerinde dünya standartlarında kayak merkezi inşa ettiklerini söyledi.

Vali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis'te turizmin her mevsim yapıldığını belirtti.

Özellikle kışın uzun sürmesi ve karın yerde uzun süre kalması nedeniyle kış turizmine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kış turizmi Bitlis için çok büyük bir şans. Bu verileri en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Artık altyapımız, konaklama ve diğer günübirlik tesislerimiz var. 2 kayak tesisimiz var. Tesislerimizden biri il merkezinde bulunuyor. Diğeri ise dünya standartlarında yapılan Nemrut Kayak Merkezi. Burayı cazip hale getirmemiz gerekiyor. Buranın cazip hale gelmesiyle kayakseverlerin ve diğer vatandaşların kente akın edeceğine inanıyorum."

Kentin turizmini tanıtmak için düzenlenen fuarlara katıldıklarını kaydeden Yılmaz, kentte kış turizminin hareketli geçmesini sağlamak için fuarların önem taşıdığını bildirdi.

Yılmaz, "Artık ilimizde ulaşım ve konaklama sıkıntısı yok. Bu bizim için önemli. Dışardan gelen vatandaşlar artık Nemrut Kayak Tesisi'nde konaklayabilecek. Bu, kış turizmi için büyük önem taşıyor" dedi.

Güneydoğu Anadolu'daki illerde yazın sıcaklığın 35 ile 40 derece arasında seyrettiğini söyleyen Vali Yılmaz, "İlimizde ise 28 ile 34 arasında olduğunu görüyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj. Nemrut Dağı ve krater gölleri, Van Gölü, Süphan Dağı ve diğer doğal güzelliklerimiz de turizme canlılık kazandırıyor" diye konuştu.
AA


Geri Dön