18 / 04 / 2024

Blox Haliç'te 305 bin TL'ye! 3. Etap Eylül'de!

Blox Haliç'te 305 bin TL'ye! 3. Etap Eylül'de!

Efektif Gayrimenkul, Kağıthane'de inşa ettiği Blox Haliç projesinin üçüncü etabına hazırlanıyor



Blox Haliç projesinde 3. etaba eylülde başlayacak olan Efektif Gayrimenkul, Ömerli'de 90 dönümlük arazide villa yatırımı, Fethiye'de ise denize sıfır konumdaki 17 dönümlük arazide otel yatırımı gerçekleştirecek. Efesan Gayrimenkul Genel Koordinatör Yardımcısı Tevabil Üstündağ, 120 dönümlük arazi stokuna sahip olduklarını belirterek, bunun 90 dönümünün Ömerli'de 17 dönümünün ise Fethiye'de yer aldığını kaydetti. Ömerli'deki araziye 93 villa yapacaklarını ve projeye 2011 yılında ilk kazmayı vuracaklarını söyleyen Üstündağ, Fethiye'de denize sıfır konumdaki arazilerini de otel olarak değerlendirebileceklerini açıkladı. Tevabil, her iki proje için de fizibilite çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "Bu iki proje de bizim gayrimenkul sektöründe büyüme hedefimizi anlatıyor. Sektöre yapacağımız yatırımlarla 5 yıl içinde ciromuzu önemli oranda artırmayı planlıyoruz" dedi.

Hedef halka açılmak

Demir çelik, gayrimenkul, döküm ve liman işletmeciliği şirketleriyle aktifleri 280 milyon TL'ye ulaşan Efesan Grup'a bağlı olan Efektif Gayrimenkul'ü halka açmak istediklerini de dile getiren Tevabil Üstündağ, "Efesan Grup içinde şu an yüzde 20 olan gayrimenkul gelirlerini gelecek 5 yıl içinde yüzde 50'ye taşımayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda sadece gayrimenkul alanında 5 senede yıllık ortalama 50 ile100 milyon TL ciroya ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Üçüncü etap eylülde

Hayata geçirdikleri projeleri kendi arazilerinde inşa etmenin avantajına işaret eden Üstündağ, "Bu nedenle Blox Haliç'in 3. etabı için Kağıthane'de 8 dönümlük bir arazi daha aldık. 62 daireden oluşan Blox Haliç'te birinci etabın satışlarını tamamladık. 92 dairelik ikinci etapta ise hedeflediğimiz satışı aşarak yüzde 65 satış gerçekleştirdik. Eylülde start alacak 3. etap içinse 145 daire yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. 86 metrekare ile 145 metrekare büyüklükte dairelerin yer aldığı Blox Haliç'te fiyatların 305 bin TL ile 633 bin TL arasında olduğunu belirten Efektif Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Ayşegül Çakıcı, projenin yüzde 75 ile 80'ne yakın bölümünü kredilendirdiklerini ifade etti. Yüzde 15 peşinat ödeyenlerin 24 aya kadar sıfır faiz olanağı sağladıklarını belirten Çakıcı 0.75 faiz oranı ile de 120 aylık kredi olanağı tanıdıklarını söyledi.
Sabah Emlak
www.bloxhalic.com
0212 321 16 12-13


Geri Dön