19 / 04 / 2024

BM binası 2 milyar dolara onarılıyor, 2013'de bitecek!

BM binası 2 milyar dolara onarılıyor, 2013'de bitecek!

 Birleşmiş Milletlerin New Yorktaki merkez binasının onarım ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Maliyeti 2 milyar dolara yaklaşan, geçen yıl başlayan onarım ve yenileme çalışmalarının 2013 yılında tamamlanması planlanıyor...



Projenin sorumlusu Amerikalı Mimar Michael Adlerstein, BMde düzenlediği basın toplantısında devam eden inşaat çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Adlerstein maliyetin şimdilik yaklaşık yüzde 75lik, yani 1,5 milyar dolarlık kısmının finanse edildiğini, bütçe açıklarının da bu yıl 80 milyon dolara düştüğünü belirtti.

Adlerstein, ikinci yılına giren onarım ve yenileme çalışmalarının hızlı şekilde yürüdüğünü ifade ederek 39 katlı BM binasına 2012 yılının ortalarından itibaren BM personelin dönmeye başlayacağını, 2013 yılında da BM binasının onarım ve yenileme çalışmalarının Genel Kurul Salonuyla birlikte bitirilmesinin öngörüldüğünü söyledi.

BM binasının mavi renkli camla kaplı ön cephelerinin güçlendirilmiş cam perdeyle kaplanmaya başladığını da anlatan Adlerstein, "Bina tamamlandığında, binadaki enerji tüketimi yüzde 50 oranında, sera gazı salımları ve su tüketimi de yüzde 45 oranında azalacak" dedi.

Adlerstein daha sonra onarımda olan binanın yapımı tamamlanan bazı katlarını gazetecilere gezdirdi, devam eden inşaat ve tasarım çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

AA


Geri Dön