20 / 05 / 2024

BMW i7 fiyatıyla dudak uçuklattı.. İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi

BMW i7 fiyatıyla dudak uçuklattı.. İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi

Alman otomotiv devi BMW, elektrikli araç portföyünü arttırmaya yönelik girişimlerine devam ediyor. İşte BMW i7’nin özellikleri ve güncel fiyat listesi...



Elektrikli otomobil sektörü genel olarak Tesla'nın öncülüğünde yükselmeye devam ediyor. Son dönemde bir çok marka elektrikli otomobil üretimine hız vermiş durumda. Tesla bu anlamda bir dönem rakipsizken artık oldukça güçlü rakipleri var. Elektrikli araç sektöründe artık yeni aktörler de bulunuyor. Bunların sayısı da her geçen gün daha da artıyor. Bir taraftan Alman otomotiv üreticileri her geçen gün yeni elektrikli araçları piyasaya sürmeye devam ederken,  diğer yandan ise Çinli otomotiv üreticilerini sektörde söz sahibi olmaya çalışıyor. Elektrikli otomobil pazarında büyük bir rekabet yaşanırken sektör de gelişmeye devam ediyor. İşte BMW’de elektrikli araçlara yönelik yatırımlarını günden güne artıran bir Alman devi olarak karşımıza çıkıyor.

600 km'nin üzerinde bir menzile sahip!

Şirket tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan son elektrikli otomobil modeli  BMW i7 oldu. Kaputunun altında 400 kW’lik bir motor bulunduran bu araç, 544 Hp güç ve 745 Nm tork üretiyor. Ayrıca otomobil 0’dan 100 km hıza yalnızca 4,7 saniyede çıkabiliyor. Tam dolu bir batarya ile 600 km’nin biraz üzerinde yol alabilen BMW i7, bu yönüyle birçok rakibini de sollamış vaziyette. 


Geri Dön