28 / 03 / 2024

Bodrum Amerikan Hastanesi açıldı!

Bodrum Amerikan Hastanesi açıldı!

Bodrum'da Vehbi Koç Vakfı bünyesinde inşaatı ve tadilatı tamamlanan Bodrum Amerikan Hastanesi hizmete açıldı.



Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Vehbi Koç Vakfı tarafından inşaatı tamamlanan Bodrum Amerikan Hastanesi hizmet vermeye başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ilçede gerçekleşen açılış törenine Muğla Valisi Esengül Civelek, Koç Holding Şeref Başkanı ve Amerikan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Y. Koç, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer, Koç Holding ve Vehbi Koç Vakfı'ndan bazı yöneticiler ile bazı resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri katılım gösterdi.

Hastane açılışında konuşan hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Grubu'nun sağlık sektöründe bulunan 4'üncü merkezinin Bodrum Amerikan Hastanesi olduğunu ifade etti.

Bodrum'daki hastaneyi açmaktan dolayı mutlu olduklarını sözlerine ekleyen Koç, "İlk defa İstanbul'dan dışarı çıkmış oluyoruz. Biz adetten ziyade kaliteli bakım, servis ve son teknolojiyi uygulamayı daha tercih ediyoruz. Nitekim burada da gerek Bodrum'un yerlisine, gerek İstanbul'dan Bodrum'a gelenlere, gerekse de yabancı turistlere en iyi servisi vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Hastanede bulunan inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara da rastlanıldığını sözlerine ekleyen Koç, Geç Roma Dönemi'ne ait tarihi kalıntının üzerinin camla kapatılıp sergi alanına dönüştürüleceğini söyledi.

Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu ise Bodrum Amerikan Hastanesinin yerinde daha önce de bir özel hastane olduğunu ve tamamen değiştirip yeni bir hastane inşa edildiğini söyledi.

Etik ve güvenilir bir ortamda hizmet açtıklarını belirten Bulutcu, Bodrum'da yer alan hastanede 60 yatak, 3 ameliyathane ile hizmet vereceklerini söyledi. 

Konuşmalar sonrasında açılış yapıldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç ise Fenerbahçeli bazı taraftarlarla özçekim yaptı. 
 


Geri Dön