16 / 04 / 2024

Tuzla Devlet Hastanesi açıldı!

Tuzla Devlet Hastanesi açıldı!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın tüm bürokratik işlemlerini yakından takip ettiği 400 yataklı Tuzla Devlet Hastanesi açıldı.




Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın, ilçeye tam donanımlı bir devlet hastanesi kazandırmak için yaptığı girişimlerle ihale sürecine hazır hale getirilen ve inşaatı tamamlanan 400 Yataklı Yeni Tuzla Devlet Hastanesi,  bugün itibariyle hizmete açıldı. 


Yeni Tuzla Devlet Hastanesi, D-100 karayolu kenarında 48 dönümlük arazide hayata geçirildi. 3 blokta 53.240 metrekare kapalı alana sahip Yeni Tuzla Devlet Hastanesi’nde 30 adeti tek yataklı olmak üzere 156 hasta odası bulunuyor. 53 yataklı yoğun bakım servisi ve 46 yataklı acil servis müşahede salonu ile 400 yatak kapasiteli hastanede 13 ameliyathane, 84 poliklinik, Özel dizayn KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) Ünitesi bulunuyor. Tıbbi ve teknik donanımı ile Türkiye'de ilkleri barındıran hastanenin hizmete açılmasıyla ilçeye modern bir sağlık hizmeti kazandırılmış oldu.

Hastanede 84 araçlık kapalı ve 324 araçlık açık otopark mevcut.  TOKİ  tarafından ihale edilen hastane, 73 milyara mal oldu. 


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi  Başkan Yazıcı konuyla ilgili olarak, “Görev başladığımız günden itibaren Tuzla’ya bir devlet hastanesi kazandırmak için tüm süreçlere dahil olduk. Bürokratik işlemlerin takipçisi olduk ve ihale sürecine hazır hale getirdik.” diye konuştu.




Tuzla Belediyesi



Geri Dön