25 / 04 / 2024

Sultanbeyli Devlet Hastanesi açıldı!

Sultanbeyli Devlet Hastanesi açıldı!

Sultanbeyli'nin en büyük sağlık yatırımı olan 400 yataklı TOKİ Sultanbeyli Devlet Hastanesi açıldı. Yeni hastane hastalarından tam not aldı...



TOKİ tarafından 17 blok olarak inşa edilen Sultanbeyli'nin en büyük sağlık yatırımları arasında gösterilen 400 yataklı devlet hastanesi hizmet vermeye başladı.

 

Depreme dayanıklılık düşünülerek oluşturulan hastane bütün halinde tek bina olarak çalışıyor. Hastanenin kapalı ve açık olmak üzere yaklaşık 400 araçlık iki otoparkı bulunurken, inşaatında ise 300 kişilik bir ekip çalıştı.

 

Bölüm bölüm çalışmalara başlayan hastanenin poliklinik birimlerinin hasta kabulü yapılıyor.  Ortopedi, dahiliye kulak burun boğaz başta olmak üzere 12 bölüm hastalara hizmet sunarken; acil, ameliyathane, yoğun bakım ve diğer ünitelerde ilerleyen günlerde hizmete girecek.

 

Sultanbeyli Devlet Hastanesi açıldı!

 

Hasta yatak odaları tek kişilik ve çift kişilik olmak üzere tasarlandı. Biri lokal ameliyathane olmak üzere toplam 11 ameliyathaneye sahip. Ayrıca hastane 55 hastanın aynı anda tedavi görebileceği biçimde yoğun bakım üniteleri mevcut olacak. 
 

Hastaneye ring sefer konuldu 

Sultanbeyli Belediyesi ilçe sakinlerinin hastaneye ulaşımları da düşünülerek ring otobüs seferi koyuldu. Kuran Kursu Caddesi’nden sefere başlayacak olan araç, Merkez- Atatürk Caddesi-Bosna Bulvarı ve Selçukhan Caddesi güzergahını takip ederek yeni hastaneye ulaşacak. 

 

Aynı zamanda Sultanbeyli Belediyesi’nin girişimleriyle oluşturulan 131SB İETT hattıyla direkt hastaneye ulaşılabilirken; KM72, 132V, 131YS, 132M, 18M ve 131B hatlarıyla da bölgeye ulaşım sağlanabiliyor.
 

Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi sınırlarında bulunan hastanede  ilk defa tedavi olan hastalar hastanenin çok büyük ve güzel olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Sultanbeyli Devlet Hastanesi açıldı!


Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Emlakkulisi.com 

 


Geri Dön